G733 vs Nova 7 Wireless vs Cloud Alpha Wireless vs Cloud III Wireless

MR.Fairfax

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Şu anda kablosuz bir kulaklık arıyorum. Logitech G733, Steelseries Nova 7 Wireless, Cloud III wireless, Cloud Alpha Wireless, Cloud II Wireless, Steelseries Nova Pro Wireless ( aşırı tuzlu fiyatı), Logitech G Pro X2 ( bu da tuzlu duruyor ), Steelseries Artics 9 ( Burak Şolt bu kulaklığı çok seviyor hala.). Bu saydığım modelleri inceledim. Forumlara vs bakıyorum aslında forumlar daha çok kafa karıştırıyor Mouse seçmek daha kolay ama kulaklık harbiden çok zormuş. 5 gündür kafayı yedim yani. Şuan Corsair HS80 kablolu kullanıyorum. Başımın üzerine baskı yaptığını hissediyorum, herhalde küçük geliyor kafama. Bu yüzden de aşırı baş ağrısı yapmakta. Ben de kablosuz kulaklık alayım dedim. Bütçem 8k nerdeyse. Bu kadar para vermişken kablosuz olsun istiyorum. Önceliğim Valorant FPS oyunları oynamak.

Valorant'taki ayak seslerini iyi duymak istiyorum. Sadece sol ve sağ ayarlaması değil, geniş bir mesafe aralığı istiyorum yani adamın ne kadar uzağımda nerede olduğunu mesafesini anlamak istiyorum. Bunun dışında twitch, kick, youtube platformlarında takılıyorum ve ayrıca hikaye oyunları oynuyorum.

Kişisel olarak Logitech G733 (berkriptepe kullanıyor CS2 oynarken. Bir bildiği vardır onun.), Steelseris Nova 7 Wireless, Cloud III Wireless, Cloud Alpha Wireless modellerine daha yakınım. Kafama olacağını bilsem yine Corsair HS80 modelinin Wireless versiyonunu alırdım. Öncesinde kablolu Cloud 2 de kullanmadım. Listemdeki kulaklıklardan hangisi beklentilerimi karşılar acaba ? Bir sıralama yaparsanız iyi olur benim için. Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle uygun fiyatlı olmasını istiyorsan Corsair Void Elite alabilirsin. Bütçenin çok altında kaldığını biliyorum ama bütçe dostu bir tercih ararsan aklında bulunsun diye ekledim.

Oyunun çevresel ses yapısı tamamen kulaklığa bağlı değil. Bu konuda oyunun imkanları çok önemli. Ancak kulaklığa geldiğimizde çevresel ses için en iyi yazılımı yapanın en iyi performansı verdiğini söyleyebiliriz. Bence bir kulaklığın yazılımı güçlü olduğu sürece donanımı da bir o kadar güçlü olacaktır.

Listedeki kulaklıklar 3 aşağı 5 yukarı aynı kulaklıklar. Kimisi daha rahat, kimisinin batarya süresi daha iyi, kimisinin hoparlör kalitesi daha iyi gibi. FPS oyunları için bir tercih yapacaksan, ki öyle belirtmişsin, HyperX'in kulaklıklarına bakabilirsin, güncellik olarak Cloud III Wireless'a bakman daha iyi olur. Logitech G733 daha standart kalan bir kulaklık, yani her konuda iyi bir ürün diyebiliriz ama listede G Pro X2 varken G733'ü liste dışında tutabiliriz. SteelSeries kulaklıklarına hakim değilim ama daha güncel olduğu ve dolu geldiği için Arctis Nova Pro'yu listede tutabiliriz

Bir de belirtmek istediğim bir konu var. Yayıncılar bir ürünü kullanıyorsa bir bildiği olduğu için değil, çoğunlukla sponsorlu olduğu için kullanıyor. Çoğu profesyonel oyuncu da genelde bir ürünü sınıfının en kalitelisi, en iyisi olduğu için kullanmıyor; kendisi için en iyisi olduğu için kullanıyor. Bu durumda Berk Rip Tepe'nin aynı zamanda profesyonel bir oyuncu olduğunu düşünürsek ya alıştığı için ya da sponsor oldukları için kullanıyor.

Bu durumda listeyi biraz daraltmış olduk: HyperX Cloud III Wireless, Logitech G Pro X2 ve SteelSeries Arctis Nova Pro.

Tek amacın FPS oyunları oynamaksa HyperX bu konuda çok iyi. Senelerdir HyperX kullanan ve FPS oyunları oynayan birisi olarak oyun sıkıntılı olmadığı müddetçe kulaklıktan yana bir sıkıntım olmadı. Güncel olarak da Alpha S kullanmaktayım.

G Pro X2'ye gelecek olursak, HyperX'e kıyasla yazılım kısmı çok daha dolu bir kulaklık. Ayrıca G733'e göre de daha profesyonel bir ürün. Seni üzecek bir kulaklık değil.

Arctis Nova Pro'ya bakacak olursak da dolu bir kulaklık. Kendi istasyonuyla geliyor, Noice Cancelling özelliği var vs. Hoparlör kalitesini bilmem ama bayağı donanımlı bir ürün olduğunu varsayıyorum. Cihazın iyi bir deneyim sunacağı kesin.

Bu üç kulaklıktan sadece Cloud III Wireless senin bütçe sınırların içerisinde, diğer ikisi bütçenin üzerinde kalıyor. Bana kalırsa bu üçü arasında bir tercih yapman gerekirse bütçenin üstüne çıkmamak için Cloud III Wireless alabilirsin. Bütçenin üstüne çıkarsan bu sefer liste daha da daralıyor ve geriye 2 kulaklık kalıyor. Arctis Nova Pro daha genel kullanıma hitap ederken G Pro X2 amaca yönelik bir kullanım sunuyor. Yani FPS oyunları için G Pro X2 daha iyi bir kulaklık olabilir. Bu noktada kullanıcı incelemelerine bakmanda fayda var. Tercih yapmanda büyük yararı olacaktır.

Gördüğüm en iyi yorumlamardan biriydi yaptığınız bu yorum. teşekkürler ediyorum öncelikle. Cloud III wireless a yakınım. Steelseries Nova 7 wireless var aklımda. Ona bir şey diyebilir misiniz ? Nova pro serisinin bir altı. Ve yazılımsal olarak da kuvvetli steelseries.

Arctis Nova 7'nin terchi listesinde olduğunu unutmuşum. Nova Pro'yu baz alınca arada kaynatmışım. Düz Arctis serisine göre daha yeni bir model. Özellikle birkaç yerde Arctis 9'dan daha iyi olduğunu okudum. Nova Pro için söylediklerim Nova 7 için de geçerli ama daha uygun fiyatlısı olarak düşünebilirsin. Ancak bu üç kulaklıktan hangisini tercih edersen et hiçbirisi üzmeyecektir.

Bence en dengelisi G Pro X2 çünkü kendi içerisinde amacına uygun bir kulaklık. HyperX'in yazılımını çok beğenmiyorum, her ne kadar güncel ürünlerindeki 7.1 özelliği iyi olsa da yazılımın genel arayüzü ve imkanları kısıtlı kalıyor rakiplerine göre. Nova Pro veya Nova 7 de üst düzey (ki öyleler) hissiyatı verip her şeyde iyi olmayı çabalayan bir ürün havası var. Fazla lüks durduğu için beklentiyi karşılayacağını düşünmüyorum. Belki de yanılıyorumdur.

Birkaç şeyi tekrar etmem gerekirse: Arctis Nova 7 ve G Pro X2'nin kullanıcı incelemelerini takip edip ikisi arasında kıyas yapmanda fayda var. Bütçenin üstüne çıkmak istemiyorsan da Cloud III Wireless üzmeyecektir.

Corsair HS80 Max için düşünceniz var mi

Corsair HS80 Max için düşünceniz var mi
Corsair HS serisi için kronik sorunlu model diyorlardı. Öyle olmasa bile kafa bandı tarzını sevmiyorum. SteelSeries'in birçok headseti de öyle mesela. Ayarlanabilir kızaklı model bana daha mantıklı geliyor. Donanım olarak HS80 Max'i bilmiyorum, o yüzden üstünde daha fazla duramam.

Donanım olarak beğeniyorum. Hatta kablolu HS80 kullanıyorum. Memnunum fakat kafa bandindan dokayi baş ağrısı yapiyor onun haricinde memununum baya.

G733 alıp + olarak mikrofon alirdim diyordum da. Rakiplerinin gerisinde tabi. Konforu ve tasarımı iyi duruyor

Donanım olarak beğeniyorum. Hatta kablolu HS80 kullanıyorum. Memnunum fakat kafa bandindan dokayi baş ağrısı yapiyor onun haricinde memununum baya.
HS30'un kötü bir kulaklık olduğunu biliyorum. Sadece rakama bakacak olursak HS80'in daha iyi olmasını beklerim açıkçası. Kablosuz olması şart değilse şimdilik para harcamayabilirsin. Ancak kafa bandı artık canını sıkıyorsa bir sonraki ürünü böyle tercih etmemende fayda var.

G733 alıp + olarak mikrofon alirdim diyordum da. Rakiplerinin gerisinde tabi. Konforu ve tasarımı iyi duruyor
G733 kullanan arkadaşım var. Mikrofonu çok kötü değil ama çok fazla ince ayarı var. Doğru ayarı bulabilirsen sesi iyi iletiyor. Kendisi ayar yapmak yerine diğer kullanıcıların yaptığı listedeki "Clear Mic Trust Me" tarzı bir isimli ayarı kullanarak çözdü. Evet, biraz garip ama sesi daha temiz geliyor artık.

Bence G733 + harici mik yerine daha iyi bir headset alabilirsin.

Arkadaşın ses performansindan memnun mu g733 ün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…