G770 kapandıktan sonra bir daha açılmadı

hxle

Picopat
Daha fazla  
RAM
8
SSD veya HDD modeli
m.2 240gb
Ekran kartı
GTX1650
İşlemci
İntel İ5 10. nesil
Selam öncelikle, konuya giriyorum. Bir gün oyun oynamak için Excalibur G770 bilgisayarı açtım, daha 1 uygulama açık değilken bir anda kapandı. Şarjda ışıkları yanmıyor. 3-4 gün sonra içini açtım, RAM temizledim, statik elektrik mi diye denedim ama hiçbiri değil. Bütün parçaları soktüm anakart dahilinde ama hiçbir şey değişmedi D. Üşünüp düşünebileceğiniz her şeyi denedim. Babamla konuşup daha önce parçasını değiştirdiğim için servise falan gönderemiyorum, ben de tamire götüreceğim. Bu bana kaç TL'ye patlar veya sorunu ne olabilir?

Selam öncelikle, konuya giriyorum. Bir gün oyun oynamak için Excalibur G770 bilgisayarı açtım, daha 1 uygulama açık değilken bir anda kapandı. Şarjda ışıkları yanmıyor. 3-4 gün sonra içini açtım, RAM temizledim, statik elektrik mi diye denedim ama hiçbiri değil. Bütün parçaları soktüm anakart dahilinde ama hiçbir şey değişmedi D. Üşünüp düşünebileceğiniz her şeyi denedim. Babamla konuşup daha önce parçasını değiştirdiğim için servise falan gönderemiyorum, ben de tamire götüreceğim. Bu bana kaç TL'ye patlar veya sorunu ne olabilir?

BIOS pilini çıkartıp 5dk beklediniz mi batarya da çıkık durumda? Statik elektrik falan demişsiniz ama yine de sorayım.

Anlattığına göre ya donanımsal sorun var düşük ihtimal soket veya güç ile ilgili.
Şimdi siz hangi parçayı değiştirdiniz? Her parça değişimi sonrası garanti bozulmaz.

Trafik kazasından geçmiş bir bilgisayar. Ekran, fan, batarya bir de SSD değişti diye biliyorum. Babam çok katı birisi her bir şey söylediğimde tersliyor proje ödevim var oyun yapmam lazım 20 Ocak'a kadar kendim nasıl halledebilirim bunu para sıkıntım yok ama biliyorsanız ne kadara yaptırıldığını söylerseniz sevinirim.

Hocam enerji soketinde problem var ise uygun fiyata hallolur.
Anakart ise biraz yüksek rakam çıkabilir.
Yani direkt fiyat veremem :)

Abim babam bilgisayar teknisyeni ve fazla tersliyor adam çok kaba birisi. Hayattan bıktırdı neredeyse bu kadar tersliyorsa sorun büyük herhalde benim arkadaştada aynı PC var (Excalibur G770) onda da aynı şey olmuştu ama sonra ne yaptı bilmiyorum. Eski bilgisayarla idare ediyorum fakat onu yapmam lazım bilgisayarın her parçası sökülmüş durumda ne yapabilirim bunu İstanbul pendikte oturuyorum burada güvenilir bir yerde yok. Bana yol gösterir misiniz?

Arkadaş servise götürmüş BIOS Update güncellemesi yapıldı demişler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı