G860 sistemin düşmesi sonucu sinyal yok

Ranchen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RX 5600 XT Mech OC | Ryzen 5 2600 | 16 GB 3200 MHZ | B450M-A Pro Max | Kioxia Exceria G2 500 GB | Toshiba TR200 480 GB | XIGMATEK Beast | X-Power 650W 80+ | AOC 24G42E
SSD veya HDD modeli
Samsung HDD
Ekran kartı
ATI Radeon HD 5450
İşlemci
İntel Pentium G860
Merhaba, telefonumdan kasaya bir şeyler aktaracaktım. Bilgisayar yan düştü ve ekran dondu ve bilgisayarı kapayıp açınca da sinyal yok hatası verdi. Bütün kablolar yerinde. İç kablolar hariç.

Kasa kapağını açıp kontrol edin. Ekran kartı ve RAM'leri kontrol edin yerinden oynamış olabilirler.
Ben pek anlamam siz bi baksanız?
Kasa kapağını açıp kontrol edin. Ekran kartı ve
20220319_172101.jpg
20220319_172056.jpg
RAM'leri kontrol edin yerinden oynamış ol
20220319_172109.jpg
20220319_172119.jpg
20220319_172109.jpg

Kasa kapağını açıp kontrol edin. Ekran kartı ve RAM'leri kontrol edin yerinden oynamış olabilirler.
Biraz pis kusura bakmayın.

Parmaklarınızla iki köşeden güç uygulayıp sokete tam oturduklarından emin olun. Fakat beni asıl düşündüren ekran kartı. Ekran kartını da iki uçundan anakarta doğru itin.
Az önce birşeyler yaptım kablolarla falan oynadım ekran kartını rami elledim çalıştı yerine yerleştirirken kapanıp açıldı yine aynısı oldu.
Parmaklarınızla iki köşeden güç uygulayıp sokete tam oturduklarından emin olun. Fakat beni asıl düşündüren ekran kartı. Ekran kartını da iki uçundan anakarta doğru itin.
Dediğinizi yaptım neyden kaynaklı olabilir?

Son düzenleme:
Tamamen söküp tekrar güzelce oturtun. Dediğinize göre soketin hasar görmüş olma ihtimali de var.
Onboarda PCI bağladım çalıştı.Ama karta bağlayınca çalışmıyor.

Ekran kartınız veya soketiniz zarar görmüş gibi duruyor o zaman. Ekran kartına ortadan baskı uygulayarak bilgisayarı açmayı deneyin.
Birde şöyle birşey var kabloyu taktığımda sinyal yok diyor çıkardığımda sinyal kablosunu kontrol edin diyor normalmidir?

Bir de şöyle bir şey var kabloyu taktığımda sinyal yok diyor çıkardığımda sinyal kablosunu kontrol edin diyor normal midir?

Kabloyu taktığınızda görüntü çıkışına bağladığınızı algılıyor fakat görüntü alamadığınız için sinyal yok diyor. Bu takılan portun özelliği bilgisayar kapalıyken de taksanız sonuç aynı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı