önderkuzu
Hectopat
arkadaşlar elimde GA-990FXA-UD3 rev.1.2 anakartım var. Üzerinde 2 adet 4 GB RAM takılı, işlemci AMD 8150 Windows 8.1 yüklü ana kartım çalışma sorunu yok lakin kuzey ve güney köprüsü ciplerde aşırı bir ısınma var. Öyleki 5 dak herhangi bir oyun açsam sanki anakart yanacak zannediyorum. PC'de bir problem yoktu, kendi kendine reset atıyordu. Kasa üzerinde bulunan USB kısa devreye düşmüş tespit edip yeniledim lakin kapanma problemi düzeldi, ısı problemi çıktı. Yapılan işlemler şöyle. Termal macunlar yenilendi, sorun aynı soğutuculara fan taktım, kısmen ısı düştü lakin halen sıcaklık yüksek 80/90 dereceyi görüyor. Buna bağlı olarak işlemci de ısınıyor, 40 dereceyi buldu. İşlemci fanı güçlü. 6 bakir kanallı 3 fanlı Rainbow ramtech X6 cooler .
RAM-işlemci- Power ve ekarankartı GA-970A-DS3p marka anakartta sorunsuz çalışmakta. Tek sorun GA-990FXA-UD3 rev.1.2 anakartın kuzey ve güney köprülerin aşırı ısınması. Nedenini teknik olarak bilen var ise yardımcı olabilir mi?
Özellikle kuzey köprüsü aşırı ısınmakta
RAM-işlemci- Power ve ekarankartı GA-970A-DS3p marka anakartta sorunsuz çalışmakta. Tek sorun GA-990FXA-UD3 rev.1.2 anakartın kuzey ve güney köprülerin aşırı ısınması. Nedenini teknik olarak bilen var ise yardımcı olabilir mi?
Özellikle kuzey köprüsü aşırı ısınmakta