GA-F2A58M-DS2 ile GTX 1050 Uyumlu mu?

• Konuyu başlatan K-tEX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 3.662

K-tEX

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Bilgisayar donanımları hakkında çok bir bilgim yok fakat bilgisayarıma yeni parçalar almak istiyorum. Almak istediğim parçaları sıralayacak olursam.
  • AMD A8 7600 Soket FM2+ 3.8GHz 4MB Önbellek 65W 28nm İşlemci + R7 GPU
  • COOLER MASTER WATT 80PLUS 500W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI
  • Kingston 4 GB DDR2 800MHz RAM
  • MSI GeForce GTX1050 2GB OC GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
Şimdiki sistemim.
  • AMD A4 5300k işlemci
  • R7 250
  • 4 GB Cruciel RAM
  • GA-F2A58M-DS2 anakart
  • COOLER MASTER 350W fanlı güç kaynağı
Evet arkadaşlar şimdiki sistemim ve almak istediğim sistem burada. Fakat bir yerde yanlış var mı diye sormak istedim. Yalnız GTX 1050 GA-F2A58M-DS2 anakart ile uyumlu mu diye merak ediyorum. Değilse ne önerirsiniz? Bütçem kısıtlı bu yüzden hesaplı bir kart önerirseniz sevinirim. Çok yüksek performans istemiyorum. Oynayamadığım çok oyun var ve bütçe sıkıntısı yüzünden bu zamana kadar oynayamadım. GTA 5, Watch Dogs 1 ve 2, The Witcher 3, Assasin's Creed Syndicate oynayabilsem yeter. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak seçtiğiniz RAM zaten anakartınıza uygun değil. İşlemci olarak ta Athlon X4 serisi bir işlemci alırsanız daha verimli olur. Normalde anakartı da değiştirip uygun fiyatlı güncel bir sistem önerirdim ama bütçe kısıtlı dediğiniz için RAM ve anakartı değiştirmek biraz maliyeti yükseltir. O yüzden şuan için en iyisi Athlon X4 serisi bir işlemci, mümkünse şuan kullandığınız RAM'in aynısından bir tane daha ve bütçenizin yettiği kadar bir ekran kartı almanız olacaktır. Yine de genel olarak bir bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Güç kaynağınız da çok eski bir model değilse 1050 için yeterli olacaktır. Eski ise de yazdığınızdan biraz daha hesaplı bir güç kaynağı yeterli olur.

İlk olarak seçtiğiniz RAM zaten anakartınıza uygun değil. İşlemci olarak ta Athlon X4 serisi bir işlemci alırsanız daha verimli olur. Normalde anakartı da değiştirip uygun fiyatlı güncel bir sistem önerirdim ama bütçe kısıtlı dediğiniz için RAM ve anakartı değiştirmek biraz maliyeti yükseltir. O yüzden şuan için en iyisi Athlon X4 serisi bir işlemci, mümkünse şuan kullandığınız RAM'in aynısından bir tane daha ve bütçenizin yettiği kadar bir ekran kartı almanız olacaktır. Yine de genel olarak bir bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Güç kaynağınız da çok eski bir model değilse 1050 için yeterli olacaktır. Eski ise de yazdığınızdan biraz daha hesaplı bir güç kaynağı yeterli olur.

Sizi çok iyi anladım. İşlemci konusunda bana büyük yardım etmiş bulundunuz fakat benim sorum o değildi. Ben soruyu değiştirip size şunu sorayım. Almak istediğim ekipmanları değiştirip bu şekle getirdim bir göz atarsanız sevinirim.
-AMD Athlon X4 860K Soket FM2+ 3.7GHz 4MB Önbellek 95W 28nm İşlemci AD860KXBJABOX
-MSI RX 460 4G OC 4GB GDDR5 128Bit DX12 AMD Radeon Ekran Kartı
-Crucial 8GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram

Fakat anakartım GA-F2A58M-DS2. Bu anakarta bu bileşenler uyarmı ve de kaç watt güç kaynağı gerekir sormak isterdim. Anakart sorum biraz saçma olmuş olabilir aslında olur. Çünkü ddr3 ve fm2fm2+ sokete sahip bir anakart. Bu sisteme de bütçem kısıtlı olduğu için güç kaynağı almak istemiyorum. Bende 350 watt var yeter mi yoksa 400 e yükseltmelimiyim.

Evet, şuan yazdığınız sistem bileşenleri uyumlu. Güç kaynağının üzerindeki etiketin fotoğrafını yüklerseniz yetip yetmeyeceğinden emin olabiliriz. Son olarak ne tür bir ekran kullanıyorsunuz?
Şu an R7 250 orta derece bir ekran kartı. Fakat işlemcim a4-5300 ve çift çekirdekli.

Monitörü sormuştum.
AOC 1920x1080p bu bilgiler yeter mi bilmem monitörün özelliklerini bilmiyorum ama özellikle soracağınız bir şe varsa sorabilirsiniz.

AOC 1920x1080p bu bilgiler yeter mi bilmem monitörün özelliklerini bilmiyorum ama özellikle soracağınız bir şe varsa sorabilirsiniz.
Güç kaynağının resminide 5 dakikaya atacağım.

Evet, şuan yazdığınız sistem bileşenleri uyumlu. Güç kaynağının üzerindeki etiketin fotoğrafını yüklerseniz yetip yetmeyeceğinden emin olabiliriz. Son olarak ne tür bir ekran kullanıyorsunuz?
Resim yükleyemedim hata verdi ama güç kaynağı Pro2000 model: LPW9-350W

İnternetten baktığım kadarı ile pek güvenilir bir güç kaynağı değil. Sisteminiz son hali eğer bu olacak ise en uç değerlerde iken 200 wattın altında bir güç tüketecek lakin bu güç kaynağı her an canınızı yakabilir. Onun için aşağı yukarı 100 TL bandında bulunan Aerocool, High Power veya Zalman marka 350-400 Watt ekonomik bir güç kaynağı almanızı öneririm. Tabi ki en iyisi ortalama 200 TL civarında 80 Plus sertifikalı bir güç kaynağı almanız ama en ekonomik şekilde düşünerek tavsiye veriyorum. Karar sizin. Ama sistemi kesinlikle şuanki güç kaynağına emanet etmeyin.

İnternetten baktığım kadarı ile pek güvenilir bir güç kaynağı değil. Sisteminiz son hali eğer bu olacak ise en uç değerlerde iken 200 wattın altında bir güç tüketecek lakin bu güç kaynağı her an canınızı yakabilir. Onun için aşağı yukarı 100 TL bandında bulunan Aerocool, High Power veya Zalman marka 350-400 Watt ekonomik bir güç kaynağı almanızı öneririm. Tabi ki en iyisi ortalama 200 TL civarında 80 Plus sertifikalı bir güç kaynağı almanız ama en ekonomik şekilde düşünerek tavsiye veriyorum. Karar sizin. Ama sistemi kesinlikle şuanki güç kaynağına emanet etmeyin.
Tamam size çok teşekkür ederim. İnanın bana çok yardımınız oldu. Peki 800mhz bir ram in yanına 1600 mhz bir ram takarsak sorun olur mu ayrıca anakartım 1600 mhz rami destekleyen bir kart üstelik ddr3.

DDR3 800 MHZ RAM yok zaten. Frekansı ve CL değeri aynı olan RAM kullanmalısınız. Böyle yaptığınız zaman bile düşük olsa da uyumsuzluk ihtimali vardır. Elinizde olan RAM'in tam modelini yazarsanız ona göre tavsiye verebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı