GA-G31M-ES2l sistem çok yavaş açılıyor

RAM
Kingston 800mhz 2GB tek slot ram
SSD veya HDD modeli
WD 160GB 7200RPM bad sectorsuz sağlıklı disk.
Ekran kartı
Sapphire HD3850 512MB
Anakart
GIGABYTE GA-G31M-ES2l
İşlemci
Pentium E7200 775 pin
Merhaba, iyi sosyaller.
GA-G31M-ES2l model anakartım var, temizledim ve format atmaya çalışıyorum fakat çok yavaş açılıyor.
Format USB'sini taktıktan sonra disk seçme bölümüne kadar 20 dakika bekliyorum.
Önceden IDE Checking Drivers hatası vermişti, kasa değiştirip kabloları yeniden takınca düzeldi.
BIOS Update mi yapmalıyım? Ne yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Sistem: GA-G31M-ES2l, Sapphire HD3850 512MB, E7200, 2 GB DDR2 RAM, 300watt PSU, WD 160GB 7200RPM tamamen sağlıklı disk.

Gerek HDD, gerek USB hızından dolayı. Anakartınızın Revizyonu kaç? (Konu ile alakası yok)

Çok yavaş açılıyor dediğiniz kısım, "Windows dosyaları yükleniyor" denilen yer mi?

Hocam revizyonunu bilmiyorum, Siyah bir ekranda Windows dosyaları yükleniyor diyor, arka plan resmi geliyor yine bekliyorum,
Normalde HDD yavaş olur biliyorum ama bu 7200RPM, bu kadar da yavaş olmaması lazım.
USB 2.0 flash bellek ile Windows 7 Ultimate tercih ettim.

Sanki biraz normal gibime geliyor. Çünkü ne kadar HDD de olsa SSD de olsa o sistemde DDR2 RAM var ve bu frekansı Max 800MHz civarı ve sizin anakart Extreme anakart olmadığı için 1200 MHz hızlarına izin vermiyor. P45 anakartlar 1200+MHz'lere izin veriyor DDR2 için. Yapabileceğiniz şey işlemci anakart RAM değişimi. E haliyle bir de ekran kartı değilse iyi olur. Siz bence komple sistemi yenileyin. Bolversin upgrade yapmak ile. En fazla 8 GB RAM takarsın ama MHz'si düşük olur. İşlemci E5450 veya X5450-60-70 gibi işlemciler takabilirsin ama iyi bir performansı olmaz çünkü RAM'lerin hızı düşük gelir. Sistemi değiştirin sorun çözülecektir.

Bende de aynı anakart var. BIOS güncellemelisin. Ve RAM takviyesi yapmanı tavsiye ederim. İçini temizle. Ben Windows 8.1 kurarken 10 dakika bekliyorum. 4 GB RAM ve BIOS güncel. RAM'larimi istersen sana satim. PC kullanmıyorum.

Kardeşim için topladım hocam, bende yeni nesil bir bilgisayar var.
RAM upgrade yapmayı düşünüyorum fakat ne işlemci ne de anakart değişmek istemiyorum şahsen.

Bende de aynı anakart var. BIOS güncellemelisin. Ve RAM takviyesi yapmanı tavsiye ederim. İçini temizle. Ben Windows 8.1 kurarken 10 dakika bekliyorum. 4 GB RAM ve BIOS güncel.

BIOS nasıl güncelleyebilirim? Yakın zamanda RAM takviyesi yapacağım.

En sağlıklısı yeni sistem ama dolar kuru ve bilgisayar fiyatları malum.
2 GB daha RAM alın (50-60 TL)
En azından işlemciyi E8400 yapın.
(AliExpress'de vergiler dahil 14.5 TL)
Ve HDD'yi satıp SSD takın bilgisayar uçar.

Dosya Ekleri

• IMG_20211205_130439.jpg
    52,6 KB · Görüntüleme: 42
Kardeşim için topladım hocam, bende yeni nesil bir bilgisayar var.
RAM upgrade yapmayı düşünüyorum fakat ne işlemci ne de anakart değişmek istemiyorum şahsen.

Zaten yazının içinde anlattım. RAM'i eğer 4 slot varsa 3 tane daha aynı RAM'den al. 2 tane varsa ya 1 tane daha 2 GB al. İşlemciyi istersen E5450 yap. Ama sistemin yavaş açılmasını çözemezsin. SSD bile alsan yavaş açılacaktır. Dediğim gibi sorun RAM frekansının düşük oluşu. DDR3 versiyonunu kullanıyorum şu anda gayet iyi çalışıyor. E7500 işlemci 4 GB RAM var. Tek fark 2 GB fazla RAM var bir de G41 anakart var. Umarım anlarsın dediklerimi. Eğer sistemi değiştirmeyeceksen bu şekilde kullanacaksın. Önerim 2 GB daha RAM eklemeniz.

Ram satim sana istersen. Bios güncellemek basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…