GA-G41M-ES2l sisteme SSD bağlayınca mavi ekran veriyor

thomas castell

Hectopat
Daha fazla  
Selamunaleyküm bende mevcut bulunan 11 yıllık bilgisayara hızlanması için SanDisk Ultra 500 GB SSD'yi SATA yoluyla anakarta bağladım. İşletim sistemi HDD de kurulu bu yolla klonlama yapıp SSD'ye geçmek istiyorum ancak SSD'yi bağladığım zaman bilgisayar Windows logosundan sonra mavi ekran veriyor. Durdurulma kodu: İnaccesible Boot device diye hata alıyorum ve PC öylece kalıyor. SSD'yi çıkardığım zaman normal olarak başlıyor hiçbir sıkıntı yok. BIOS'tan Boot yerlerini değiştirdim fakat sonuç aynı. Anakarttan olabilir mi? İkisini bir kullanmam için ne yapmam lazım. Şimdiden teşekkürler.

Anakartım GA-G41M-ES2l

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamunaleyküm bende mevcut bulunan 11 yıllık bilgisayara hızlanması için SanDisk Ultra 500 GB SSD'yi SATA yoluyla anakarta bağladım. İşletim sistemi HDD de kurulu bu yolla klonlama yapıp SSD'ye geçmek istiyorum ancak SSD'yi bağladığım zaman bilgisayar Windows logosundan sonra mavi ekran veriyor. Durdurulma kodu: İnaccesible Boot device diye hata alıyorum ve PC öylece kalıyor. SSD'yi çıkardığım zaman normal olarak başlıyor hiçbir sıkıntı yok. BIOS'tan Boot yerlerini değiştirdim fakat sonuç aynı. Anakarttan olabilir mi? İkisini bir kullanmam için ne yapmam lazım. Şimdiden teşekkürler.

Anakartım GA-G41M-ES2l

BIOS'unuzun panelinden SATA mode isimli bir şey yazıyorsa bakın. SATA modunu değiştirmeniz gerekecek sanırım. Sizin BIOS'unuz için: Auto'ya alarak deneyin. Olmazsa enhanced moduna alarak deneyin. HDD ve SSD için SATA yuvalarını değiştirmeyi deneyin. Yine olmazsa önemli verilerinizi bir yere alın SSD'ye temiz bir Windows 10 kurun.

Allah razı olsun kardeşim. SATA yuvalarını değiştirdim sonuç aynı. Bir de 120 GB'lık bir SSD var onu takınca da aynısı oluyor galiba sorun HDD'de. Ancak bu iki SSD'yi bağlayınca PC normal olarak başlıyor ve 500 GB'lık SSD sistemde görünüyor. 120 GB'lıkda işletim sistemi kurulu. Teşekkür ederim kardeşim cevap verdiğin için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı