GA-G41MT-S2pt için işlemci tavsiyesi

Daha fazla  
GA-G41MT-S2pt anakart mevcut. Bunun için işlemci arıyorum. Fakat işlemciye çok para verdikten sonra bir anlamı kalmıyor. Bunun için uygun E5450 işlemciden bahsedilmiş. En uygun F/P oranı olan işlemci ne olabilir?

Aratınca Q9650 ile performans olarak başa baş görüyor hemen hemen. OC potansiyeli hakkında bilginiz var mı genelde Xeon alıp OC yapmaktan bahsedilmiş.
Bütçeyi azaltmak için xeon tercih edilir o.c yapılır ama o zaman da soğutucu gerekiyor bütçe yine artıyor. E5450 fazla ısınmadığı için tercih ediliyor.

Bütçeyi azaltmak için xeon tercih edilir o.c yapılır ama o zaman da soğutucu gerekiyor bütçe yine artıyor. E5450 fazla ısınmadığı için tercih ediliyor.
Elimde kule tipi soğutucu da var ikisini de değerlendirmiş olurum diye düşündüm. Hem Xeon alıp OC yaparsam soğutucu da boşa çalışmıyor olur.
@Yiğitt35 hocam siz de bu ara 775Pin ürünlere takıldım demiştiniz. Siz ne düşünüyorsunuz?

Elimde kule tipi soğutucu da var ikisini de değerlendirmiş olurum diye düşündüm. Hem Xeon alıp OC yaparsam soğutucu da boşa çalışmıyor olur.

O anakart ile fazla OC yapamazsınız ki zaten. Bu işe ayırdığınız toplam bütçeniz ne kadar?
Hocam satış konunuza da bir bakabilir misiniz?

@odunq şahsen bütçe elveriyorsa eldekileri satıp X3430 (100 TL) ve 1156 pin anakart (300 TL) tavsiye ederim 775 pin ile aralarında çok fark var.
Zaten toplayıp satmayı düşünüyorum yerine yeni bir şey almayacağım ama tabi ki en uygun fiyatla yüksek performans alacak şekle getirmeye çalışıyorum. Mesela şimdi Dual Core işlemci ile versem bir işe yaramaz.
O anakart ile fazla OC yapamazsınız ki zaten. Bu işe ayırdığınız toplam bütçeniz ne kadar?
Hocam satış konunuza da bir bakabilir misiniz?
Bütçe 100TL😅 Xeon olmazsa da Quad işlemcilerden birini takıp geçeceğim.

Son düzenleme:
O fiyatlara Q8400 - Q8300 - Q6600 - Q6700 - (Letgo'dan denk geldiğim Q9450) bulunabiliyor. Xeon olarak da E5420 veya E5430 bulabilirsiniz belki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı