Çözüldü GA-H61M-DS2 art arda mavi ekran hataları

• Konuyu başlatan Wol
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 758
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Wol

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H, RTX 2060, 16GB DDR4
Meslek
Öğrenci
3 adet hard diskim var bir tanesi 6 ay önce aldığım WD Black 500 GB, Windows10 64 Bit işletim sistemini UEFI kurmuştum disk bölümünü GPT ayarladım Rufus ile ekran kartı (Zotac750 Ti) driverını ve ihtiyacım olan bazı programları kurduktan sonra ertesi gün mavi ekran vermeye başladı. Sonra o diski söküp elimdeki başka diske kurmak istedim, UEFI olmadan MBR biçimde, onda da aynı hatayı aldım. Tekrar başka bir USB ile format oluşturdum, UEFI GPT (bunları yaparken diğer diskler bağlı değildi zaten hepsinin içi boş) ancak bu sefer format ekranında görseldeki hale gelip kilitlendi, aynı şekilde BIOS ekranında da donma yaşadım, görseldeki anlarda onboard ekran kartına bağlıydı monitör, aldığım mavi ekran hataları da dxgmms2.sys, Ntfs.sys ve benzeri hatalardı, hepsini not edemedim. 2x4 RAM var farklı slotlarda tek tek denedim bir değişiklik olmadı. Sorun nerede olabilir, anakart diye tahmin ediyorum CPU sıcaklığı BIOS üzerinde 45 50 derece arası.
Şimdiden teşekkürler.

Anakart: GA-H61M-DS2

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows açılıyor mu? Açılıyorsa minidump paylaşın.

Eğer açılmıyorsa güvenli modda açnız. Bize minidump paylaşın.

İfadeler: Wol

Disklere format attım windowsu tekrar kurup aynı hataları aldığımda minidump dosyalarını paylaşacağım. Teşekkürler
Çipset gidici olabilir.
Sadece bir defa mavi ekran aldım. Mavi ekran haricinde PC üç kere Microsoft Edge ile gezinirken bir kezde güvenli modda donarak kilitlendi, kapatmak zorunda kaldım bu da mavi ekran minidump:

yadi.sk/d/fkFXyG5aKSU2Yw

Bilgisayara kendi elimle kurduğum tek şey winrar onun dışında driverları windows kendisi yükledi.
Sorun anakartta mı sizce, öyleyse bu parçanın yerine alternatif ne alabilirim?

4x2 RAM'lerden birisi arızalı galiba. Tek tek denedim demiştim yine denedim ancak yaklaşık 1 saattir hatasız çalışıyor durumu yine buraya rapor ederim. Teşekkürler.

Sorun 4x2 RAM'lerden birinde ya da RAM slotunda, ilk slottan RAM'i çıkarınca sorun çözüldü RAM'e yük bindiğinde böyle bir sorun oluşturuyormuş başta sağlam gibi görünmüştü gözüme. Sorun çözüldü teşekkürler.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…