Merhaba dostlarım, bugün anakartımda başlıkta da belirttiğim gibi bir durum ile karşılaştım ama durum biraz farklı:
Normalde uzay sistem kullanıyorum arkadaşlar. 2 hafta önce ekran kartımı satmak zorunda kaldım işlemcimin daha iyi besleyeceği bir ekran kartı almak için ve 1 haftadır PC'yi sadece kabloları takıp ara sıra 10 dakikalığına çalıştırıyorum. Normalde Phase LED'ler 10 saniye falan yanıp sönerdi fakat dün Phase LED'lerin (1'den 6'ya kadar) sürekli yandığını fark ettim belli bir süre beklememe rağmen durum yine aynı arkadaşlar. Arkadaşım bana 5 gün önce GT 1030 getirdi PC'yi çalıştırmak için, evin salonundaki çoklu priz emniyetli olduğu için orada çalıştırdık. Phase LED'lerde sıkıntı yoktu, önceden odamdaki prizde de böyle bir sıkıntı yoktu, birden bire oldu.
Durum PSU'dan kaynaklı mı yoksa prizden kaynaklı mı dostlarım? Çünkü forumlara baktığımda aşırı gerilimden dolayı diyorlar. PSU'da aşırı gerilim koruması yok maalesef, bu yüzden elektriğin geldiği yerlerden şüpheliyim ama aklımda şöyle bir soru var: PC boşta çalıştığı için PSU'dan gelen ani elektrik de buna yol açabilir mi?
Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Durumum olmadığı için yeni parça satın alamam, bu yüzden bana her türlü ihtimali nedenleri ile söyler misiniz? belki bazılarına çözüm bulup yaparım.
Xeon X3440 (4.0GHz O.C.)
MSI RX 580 8 GB Gaming X
Gigabyte GA-P55A-UD4 (Rev. 1)
Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ PSU
HyperX Fury Black DDR3 1600MHz 2x4GB RAM
Seagate Barracuda (ST500DM002) 500GB HDD
Gigabyte 240 GB SSD