Gainer vs Protein tozu vs Creatine

388877

Hectopat
Makaleler
1
Öncelikle herkese merhaba. 17 yaşında 186 boyunda 68 kilo bir zarganayım. Normalde 64 kiloydum 2 hafta dirty bulk ile 4 kilo aldım ama böyle giderse sadece göbekli bir obeze dönüşeceğimi biliyorum. Sınav senesindeyim neredeyse hiç antrenman şansım yok. Sadece sabah kalktığım anda karın kası ve akşam barfiks, şınav, dumbell çalışma için zamanım var. Normalde antrenman yapmak için zamanım olsa protein tozunu yapıştırırdım ama dediğim gibi fazla spor yapamayacağım için bu noktada karar veremedim. Gainer mı, protein tozu mu, creatine mi?

Dostum merhaba, bence sınav senesinde olman bu durum için pek engel değil. Yani haftada 3 kez hızlı bir full body split ile (tabi ki bu gerçekten istediğin bir şeyse) okul&dershane dönüşü spora gidilebilir. Emin ol mental sağlığını koruma konusunda çok yardımı dokunur.

Ama ben gerçekten buna zaman ayıramam, hedeflerim yüksek ve her dakikam değerli diyorsan ( ki ben sınav senemde biraz bu kafadaydım) bence şu an yaptığın sabahki aktivitelere devam et ve herhangi bir şey satın alma konusunda kendini zorunda hissetme. Paran cebinde kalsın. Çünkü ne alacağın kiloyu kas kütlesi olarak ekleyebileceksin, ne de harcadığın paraların karşılığını alabileceksin. Tabi ki gelişimine katkıda bulunur ama harcadığın para vs. göz önünde bulundurulduğunda elde edeceğin şeylerin çok da değerli olmadığını göreceksin.

Tavsiyem herhangi bir satın alım yapmadan maintanance kalorin ile beslenip sınav seneni atlatman.

Harcadığın para vs. göz önünde bulundurulduğunda elde edeceğin şeylerin çok da değerli olmadığını göreceksin.

Kreatin parasını en çok hak eden şey.

Gainer alıyorsan whey alma çünkü zaten karbonhidrat basılmış protein tozu gainer.
Yeme düzenine ek almıyorsan gainer işine yaramaz, kreatin mantıklı böbrek yetmezligin veya böbregin karacigerin sorunlu dğeilse.

Ve dirty bulkı nasıl yaptın 2 haftada ne yiyerek 4kg aldın.

Deli gibi önüme geleni yedim ve cidden kusana kadar patlayana kadar yiyordum, bir de şu an zayıf olduğum için kolay oldu. Ben zaten dirty bulk yapıyorum üstüne bir de gainer fazla obez programı gibi olur kreatin daha mantıklı geldi.

Kanka eyvallah uzun uzun anlatmışsın. Dediklerin doğru aslında ama ben galiba bu işte canım yanmadan dönmicem bile bile yapacağım gibi kreatin alacağım önce bir doktora görüneyim de.

Gainerın kotu yanı o kontrolsuz kullanırsan ya hiç ise yaramaz ya da yaglandırır tam ortada olmalı.

Kanka yemeye devam et bende 4 günde 2 kilo aldım bu şekil beslendim 3 paket noodle 2 buyuk paket sade gong 2 buyuk paket lay's 800 kalori barındıran protein shake içinde 1.5 - 2 ölcek gainer ayni şekilde 1.5-2 ölçek yulaf sut muz, yaban Mersin'i, yoğurt ve 1-2 kaşıkta zeytin yağı at iç 800 kalori gunde 2 defa yapsan 1600 kalori diğer yiyecekleri saymadim ona rağmen şu an 4K kalori oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…