Galax 4080 Super vs ASUS 4070 Ti Super

Sairen

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben uzun süredir gamin gen TR de 80-100k arasında hazır sistem almayı düşünüyorum 2 tane sistem gözüme kestirdim birinde Galax 4080 Super var diğerinde ASUS 4070 Ti Super araştırdım biraz kafam karıştı buraya sormak istedim. Sizce ille de ASUS deyip 4070 Ti Super almak mı ya da marka takıntısı yapmadan Galax 4080 Super mi almak? Son olarak Gaming Gen TR'den 80-100k arası hazır sistem alsam sorun ya da sıkıntı yaşar mıyım?

Arada segment farki var, ben her zaman 4080 super derdim. Fakat sana onerim 650m-r anakarti hakkinda konu ac, hazir sistemlerde hep kullanılıyor ama hakkinda cok fazla bilgi olan bir anakart degil. Vrm'leri hakkinda ve ppt'sinde hard limit var mi yok mu bilgi al. Bazi giris seviye b650 anakartlar a serisi anakartlar gibi. 7800x3d'yi asagi cekmesini istemeyiz. 90w, 135w vb. package power limiti olan anakartlar var ve bunu alenen belirtmiyorlar.

Biraz daha bekleme şansın varsa kesinlikle 5000 serisini bekle derim. 5070 Ti ve 5080 çıkışına çok yaklaşmışken 4000 serisine bulaşmazdım artık.

Ekran kartlarında markadan önce ekran kartının özelliklerine bakmak lazım. Aralarında %20 civarı fps farkını küçümseyemeyiz. Evet markadan markaya da farklar oluyor. Soğutması mesela birinde diğerine göre daha iyi olduğu için kart %3-5 daha sessiz çalışıyor, aynı fan hızında da 2-3 derece daha soğuk çalışıyor ama aradaki onca fiyat farkına kesinlikle değecek bir detay değil bana göre. Birisi 50bin olur diğeri 53bin o başka ama marka farkı koyuyorlar araya bir ton. Değmez. Gamıng gen tr den sorun yaşamazsın ama sitelerin hepsine iyice bakıp doğru fiyatı aldığından emin olmadan alma hocam. Genelde piyasanın üstünde satıyorlar diye biliyorum çünkü. Ha bir de bekleme şansın varsa 5000 serisini bekle. Değerlendirip öyle bakarsın duruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…