Dostlar merhaba, yeni ekran kartı almayı düşünüyorum sistemim şu şekilde darboğaz yapar mı sizce. Bu ekran kartı markasını daha önce duydum ama kullanmadım 4060 ASUS Dual almayı düşünüyordum bilindik marka olduğu için sonradan gözüme şu ekran kartı takıldı
1080p de yapar ama 2K da yapmaz. Darboğazın sisteme zararı yoktur. Hatta aksine ekran kartı tam yüke girmeyeceği için fazla ısınmamış olur. Hatta tam güç çekemeyeceği için PSU bile daha az yorulmuş olur. Tek sıkıntı tam performans alamazsınız. 5600 ile aşırı olmasa da hatrı sayılır performans kaybı yaşarsınız. Drop, stutter vb şeyler olmaz ama merak etmeyin. İleride daha iyi bir işlemciye geçersiniz olur biter.
Örnek veriyorum 120 FPS almak yerine 100-110 FPS alırsınız. Olay bundan ibaret.
Darbogazi hayatimiza kim ocu gibi soktu merak ediyorum bazen. Insanlar darbogaz dusunmekten daha anlamli acilardan bakamiyorlar kurduklari sisteme.
Butce varsa 4070 Super de alabilirsin, darbogaz olur ama sorun yaratan bir darbogaz olmaz bu. Arkadasin da dedigi gibi butceniz oldugunda ya yeni bir islemci alirsiniz ya da AM5'e gecersiniz, tadini cikarin. Hayirli olsun simdiden.
Edit: Her seyi ultra ayarlarda oynayin, butun yuku bindirin ekran kartina
Darbogazi hayatimiza kim ocu gibi soktu merak ediyorum bazen. Insanlar darbogaz dusunmekten daha anlamli acilardan bakamiyorlar kurduklari sisteme.
Butce varsa 4070 Super de alabilirsin, darbogaz olur ama sorun yaratan bir darbogaz olmaz bu. Arkadasin da dedigi gibi butceniz oldugunda ya yeni bir islemci alirsiniz ya da AM5'e gecersiniz, tadini cikarin. Hayirli olsun simdiden.
Edit: Her seyi ultra ayarlarda oynayin, butun yuku bindirin ekran kartina
Teşekkürler hocam değerli yorumunuz için... Genelde yıldıza falan bakarak alıyorum ama bu markayı da ilk defa kullanmış olucam sanırım. Hiç de anlamıyorum ekran kartından öyle tek tük
Teşekkürler hocam değerli yorumunuz için... Genelde yıldıza falan bakarak alıyorum ama bu markayı da ilk defa kullanmış olacağım sanırım. Hiç de anlamıyorum ekran kartından öyle tek tük.
Galax'ın kendisi de iyi bu modelde gayet iyi. ASUS Dual biraz daha iyi ama arada devasa fark yok. RTX4000 serisi çok verimli olduğu için çoğu kart ısınmıyor. Bazı istisnalarda var tabii.