Daha yazdığımı bile anlayamamışsın. Kimseye gidip GPU almayın PS5 alın demiyorum, bu karta 33K verene kadar tertemiz garantili 6800XT ler 10-11K onu alın üste kalan paraya da PS5 alın maksat oyun oynamak ise çok çok mantıklı bir setup olur üste de cebinize en az 7K kalır diyorum. 4070 Ti super ve 6800XT arasında ki performans farkı %22-25 civarı canı isteyen %25 fark için fazladan 22-23K verebilir sıkıntı.
1K 60fps konusunda da acayip saçmalamışsın. SS gibi vasat bir cihaz bile şuan güncel çoğu oyunu 1080p 60fps oynatıyor misal MW3 aç analiz videolarına bak. PS5 ve SX ise 1800p 60fps yani 2K ile 4K arası bir çözünürlüğe sahip. 6700XT ayarında bir GPU barındıran cihazların 1K 60fps anca oynattığına inanabilecek kadar donanımdan anlamıyorsan bir şey diyemiyorum dostum.
Ayrıca 4090 sahibi de olsan bazı oyunları PC de oynayamıyorsun hadi demons souls, bloodborne, spider-man 2, ragnarok, ghost of tsushima, last of us 2 oyna bakalım kaç fps alıyorsun
evet PC ye geliyorlar yada gelecekler ama çıkışından yıllar sonra geliyorlar hatta seneye GTA 6 çıkacak artık 2 yıl beklersin gelecek diye...
Bu arada konsolcu biri değilim, yukarıda yazdıklarımı bir daha oku.