Benim bilgisayarımda Asus Gtx 1060 var. Overclock denemesi yaptım bir süre. Maksimum alabildiğim fps +10. Tabi ısıda aşırı yükselme oldu. Bunu da Msi afterburner fan yazılı sayesinde çözüyorum.
Öncelikle bu işlemi yapmadan önce eğer overclock yaparsanız gelecekte ne olabilir onu düşünmenizi isterim. Daha sonrasında kararınızı verince bilgisayarınıza 2 program yüklemeniz yeterli olacaktır. Bunlar Msi afterburner ve Heaven Benchmark.
Msi afterburnerdan bazı ayarlar yapmanız gerekecek. Voltaj kontrolünü açıp MSi standart yapmanız gerek. Heaven Benchmark ile overclocksuz halde sisteminizi kontrol edin ve aldığınız değerleri not edin (Isı, Fps, Kullanım yüzdeleri). Daha sonra Msi afterburner programından yavaş yavaş değer arttırın. Mesela CoreClock u 30 arttırın, MemortyClock u 50 arttırın ve test edin. Değişimleri tekrar yazın. Özellikle ısıyı inceleyin. Bu arada şunu belirteyim. Her ekran kartı birbirinden farklı değerlerde farklı sonuçlar gösterir.
Özellikle dikkatli olmayı unutmayın. Yaptığınız her yükseltme ekran kartınızı daha da zorlar. İlerleyen zamanda elinizde kalabilir...
.