GALAX GTX 1050Ti OC Nasıl Overclocklanır?

Lenoraa

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar, çok çok uzun süreler sonrasında çağımız için biraz geri kalmış fakat yine de geçerli olan bir ekran kartını almak nasip oldu darısı herkesin başına. The Witcher 3 oynamak için aldığım Galax GTX 1050Ti OC ekran kartını tam performansında nasıl overclocklayabilirim? Bunun için sadece Galax'ın sahip olduğu XtremeTuner Plus'ı mı kullanmalıyım. Ve hangi değerleri hangi değerlere getirmeliyim bilgi verebilir misiniz?

Her işlemci aynı olmadığı gibi her GPU çekirdeği de aynı değil. Ne kadar yükseltebileceğinizi deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz. İnternetten ekran kartınızın örnek overclock değerlerine bakın. Değerlerden birini girin. Stabil olana kadar voltaj ve core değerleriyle oynayın. Veya overclock hakkında rehber videolar izleyin. Biraz fikir edindikten sonra kolayca yapabileceğinize inanıyorum. Program tarafına gelirsek, o programı veya MSI Afterburner'ı kullanabilirsiniz. Overclock yaptıktan sonra stabilitesini ölçmek için Unigine Heaven öneririm. Hatta bir yanda o çalışırken bir tarafta değerler ile oynayın.

1050Ti'a voltaj veriliyor mu? 75 Watt bir kart PCI'dan zaten max 75 geliyor diye biliyorum.

Dostum önce bir msı afterburner ile ısı takibi yap , derecele göre bişeyler diyebilirim.

1050 Tİ kullanıcısıydım bende ama msı gaming x modeli vardı 60 dereceyi aşmayan bir karttı ve fps farkı 3-6 arası değişiyordu haberin olsun bazı oyunlarda max 3 fps artıyordu benim yaptığım değerde.

Benim bilgisayarımda Asus Gtx 1060 var. Overclock denemesi yaptım bir süre. Maksimum alabildiğim fps +10. Tabi ısıda aşırı yükselme oldu. Bunu da Msi afterburner fan yazılı sayesinde çözüyorum.

Öncelikle bu işlemi yapmadan önce eğer overclock yaparsanız gelecekte ne olabilir onu düşünmenizi isterim. Daha sonrasında kararınızı verince bilgisayarınıza 2 program yüklemeniz yeterli olacaktır. Bunlar Msi afterburner ve Heaven Benchmark.

Msi afterburnerdan bazı ayarlar yapmanız gerekecek. Voltaj kontrolünü açıp MSi standart yapmanız gerek. Heaven Benchmark ile overclocksuz halde sisteminizi kontrol edin ve aldığınız değerleri not edin (Isı, Fps, Kullanım yüzdeleri). Daha sonra Msi afterburner programından yavaş yavaş değer arttırın. Mesela CoreClock u 30 arttırın, MemortyClock u 50 arttırın ve test edin. Değişimleri tekrar yazın. Özellikle ısıyı inceleyin. Bu arada şunu belirteyim. Her ekran kartı birbirinden farklı değerlerde farklı sonuçlar gösterir.

Özellikle dikkatli olmayı unutmayın. Yaptığınız her yükseltme ekran kartınızı daha da zorlar. İlerleyen zamanda elinizde kalabilir...

.

Herkese çok çok teşekkür ederim. 200 core clock 500 memory şeklinde hız aşırtabildim. Pek bi fps artışı denildiği gibi olmadı. Farklı bi sorum olucak. Rastgele oyunları denedim ve hız aşırtılmış haliyle bazı youtubedaki kanallarda gösterilen FPS değerine ulaşamıyorum. Bunun nedeni Xeon E5450 ve 1300 Mhz 4x2 8 GB RAM olması mıdır? Sistemim temiz içi de temiz. Denetim masasından max performansa getirilmiş halde. Programlar ağırlık yaratmıyor. Fakat lol'de 300 fpslere ulaşanları görüyorum youtube üzerinde. Ama bende ise en fazla 80-115 arası gidip gelmekte. Bunun nedeni anlattığım gibi midir yoksa farklı bir şeyler de var mıdır? (not ekran 1080p)
377190

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı