Galax RTX 2060 EX OC vs Palit RTX 2060 GamingPRO OC

Si Duble Bemol

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar. Bu iki kart arasında kaldım. İnternette Palit'in birkaç tane testine baktım. Mesela stock vs overclock halinin karşılaştırması. Testteki bazı oyunlarda overclocklu hali stock halinden daha serin çalışıyordu. Ama Galax'ın böyle bir testinin yapıldığını görmedim. Galax, Palit'ten 50 TL daha pahalı. Ama Palit'de RGB aydınlatma yok. Arada kaldım. Önerilerinizi bekliyorum. Bu kartlara sahip olan arkadaşlar yorum yapabilirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Palit in soğutması daha iyi gibi duruyo testlere göre. Ama Galax'ın da sıcaklık değerleri hemen hemen aynı. Beni korkutan acaba stock halindeyken 65 derece görüp de overclock yapınca 75-80 yapabilir mi düşüncesi. Palit' de overclock yapınca neredeyse aynı sıcaklık değerinde kalıyo. Acaba bu Galax için de geçerli mi?
Bu arada mümkün olan en kısa sürede almayı planlıyorum. Lütfen sadece bu iki seçenek arasından ya da varsa bi öneriniz onu yazarsanız memnun olurum.
Yanlış anlamazsanız, Rtx 2060 ekran kartına neden OC yapmak istiyorsunuz merake diyorum. Bu konularda yeterince bilgim yok gerçekten merakımdan soruyorum, kart zaten yeterince performanslı değil mi?

150 TL fazla versen şu ekran kartı nasıl ?
Veya şu ekran kartı.
100-150 TL fazla verip bilindik markayı almanı öneririm. Üstüne ilerde ikinci el piyasasıda Palit veya Galax oldumu düşük olacaktır. Ama Msi veya Asus ürünler 2. elde daha fazla para ediyor ve alıcısı çok oluyor. Ayrıca Türkiye'de sadece tek bir site satıyor o ürünleri garantisi nasıl müşteri memnuniyeti nasıl belirsiz. Doğru düzgün kart ile ilgili bilgi ve test videosu bile yok.
Çok acelen yoksa ekran kartı almak için KDV indirimi kovalamanı öneririm.
Maalesef fiyat konusunda tolerans yok. Önerileriniz güzel, teşekkür ederim. KDV indirimine gelince, yazın başından beri yeni Ryzen serisini ve RTX SUPER ekran kartlarını bekliyorum. Yazın da yarısına geldik. O yüzden elimi mümkün olduğunca çabuk tutmak istiyorum.
300 TL fazla verip bence 3 fanlı olarak almalısınız. Diğer türlü KDV indirimi ile MSI modellerini bekleyebilirsiniz. ASUS kartlarını beklemeyin bence çünkü hiç düşmüyorlar.
Dediğim gibi tolerans yok ve bekleyecek zamanım da yok.
Yanlış anlamazsanız, Rtx 2060 ekran kartına neden OC yapmak istiyorsunuz merake diyorum. Bu konularda yeterince bilgim yok gerçekten merakımdan soruyorum, kart zaten yeterince performanslı değil mi?
Testlere baktığımda (Palit GamingPRO OC) OC hali Stock haliyle neredeyse aynı. Ortalamada 3-4 fps fark ediyo. Sıcaklık değişmezken performansının artmasını kim istemez? Benim merak ettiğim bu sıcaklık değerlerinin aynısı Galax'ta da geçerli olur mu? 1 click OC gibi özellikler beni meraklandırıyor. Aklıma takılan tek soru bu. Eğer birinden "Galax'ın sıcaklığı da buna benzer olur" gibi bir cevap görürsem çok rahatlayacağım.

Bu arada da sistemimi şöyle dizdim:
Ryzen 5 3600
Gigabyte B450 Aorus Elite
Xpg Gammix D30 8gb x2
Aerocool Project7-C1 Pro 600w 80+ bronze
Gigabyte Gp 480 gb ssd

Bu sistemin yanına da RTX 2060 almayı düşünüyorum. İşlemci ile kasayı Teknobiyotik sitesinden sipariş ettim. En son ekran kartını sipariş etmeyi düşünüyorum. Herhangi bir önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Burdan oraya nasıl geçtiniz?

Bu arada cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Palit RTX2060 satın aldım. Aklıma takılan birkaç soruyu kendi internet sitelerinde çözüme kavuşturdum.
Konuyu hortlatmış olacağım ama bende palit 2070S almayı düşünüyorum. Galaxla Palit arasında kaldım pek kullanan yok. Sizin fikrinizi almak isterim. Teknik servisi hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı