Galax RTX 3060 Ti kartın darboğazla beraber 86 derecelere ulaşması normal midir?

Eflatun231

Centipat
Daha fazla  
Sistemimi yükselttim fakat sanırım kasamın hava sirkilasyonu kötü ekran kartım yükte fazla ısınıyor gibi geldi %100 kullanımda %100 fan devrinde dönüyor.
Çok ses yapıyor diye %60'a aldım fan devir hızını ve bu şekilde maxs 86 dereceyi gördüm. Kasamı değiştirsem 10 derece falan ısı düşer mi çünkü kasa yan kapağını açıp öyle kullandığımda 82 83'e düşüyor ekran kartı sıcaklığı.
İşlemci sıcaklığım tam yükte %100 kullanımda olsa bile 65i geçmiyor kule tipi soğutucum sağ olsun.

Sistemim.
i3 8100 3.60 GHz 4 Core 4 thread.
İşlemci soğutucu: Thermallight Phantom Spirit 120 SE kule tipi işlemci soğutucu.
(Darboğaz var biliyorum ileride değiştireceğim darboğaza rağmen ultrada 60 FPS alabildiğim için çoğu oyunda şu anlık gerek duymuyorum)
Galax RTX 3060 Ti 8 GB 1 Click OC 8 GB.
H310M Pro VD Plus.
1 TB Samsung 870 EVO SSD.
1 TB Toshiba HDD.
Dark F40 kasa.
Kasanın bir önde fanı var 1 tane arkada egzoz fanı var.
1 tane üstte 1 tane önde boş yuva var ek fan takabileceğim.

Özetle sorum şu ben bu kasaya 1 fan alsam kurtarır mı?
Komple kasayı değiştirsem değer mi 10 derece falan düşer mi ekran kartımın sıcaklığı?
Veya tam yükte 86 derece ekran kartı sıcaklığı sorun değil kafaya takma kullanmaya devam et mi dersiniz?

Son düzenleme:
Sistemimi yükselttim fakat sanırım kasamın hava sirkilasyonu kötü ekran kartım yükte fazla ısınıyor gibi geldi %100 kullanımda %100 fan devrinde dönüyor.
Çok ses yapıyor diye %60'a aldım fan devir hızını ve bu şekilde maxs 86 dereceyi gördüm. Kasamı değiştirsem 10 derece falan ısı düşer mi çünkü kasa kapağını açtığımda 82 83'e düşüyor.
İşlemci sıcaklığım tam yükte %100 kullanımda olsa bile 65i geçmiyor kule tipi soğutucum sağ olsun.

Sistemim.
İşlemci soğutucu: Thermallight Phantom Spirit 120 SE kule tipi işlemci soğutucu.
(Darboğaz var biliyorum ileride değiştireceğim darboğaza rağmen ultrada 60 FPS alabildiğim için çoğu oyunda şu anlık gerek duymuyorum)
H310M Pro VD Plus.
1 TB Toshiba HDD.
Dark F40 kasa.

Komple kasayı değiştirsem değer mi 10 derece falan düşer mi ekran kartımın sıcaklığı?
Veya tam yükte 86 derece ekran kartı sıcaklığı sorun değil kafaya takma kullanmaya devam et mi dersiniz?

Büyük kasaya geçerseniz iyi olur işlemcinizi de değiştirirseniz normal değerlerine döner.

Çok ses yapıyor diye %60'a aldım fan devir hızını ve bu şekilde maxs 86 dereceyi gördüm. Kasamı değiştirsem 10 derece falan ısı düşer mi çünkü kasa yan kapağını açıp öyle kullandığımda 82 83'e düşüyor ekran kartı sıcaklığı.

Sistemim.
H310M Pro VD Plus.
1 TB Toshiba HDD.
Dark F40 kasa.

86 derecenin fazla olduğunu düşünüyorum ve yanlış bilmiyorsam 90 derecede otomatik kapanıyor.

İşlemci kaynaklı değil ki ekran kartı ısı problemim.

Hocam işlemci yeterince güçlü değil ekran kartını besleyemiyor.

86 derecenin fazla olduğunu düşünüyorum ve yanlış bilmiyorsam 90 derecede otomatik kapanıyor.

Ekran kartı sıcaklığım 86 derece işlemci değil. İşlemci sıcaklığım 65i geçmiyor %100 kullanımda bile.

Konuyu düzgün okuyup öyle cevaplarsanız sevinirim. Ekran kartının işlemciyi besleyemediğinin bende farkındayım sorun o değil işlemci sıcaklığım 65'i geçmiyor diyorum ekran kartımın sıcaklığı 86 diyorum okuduğunuzu anlamamış gibisiniz.
Ve 90 derecede kapanmaz 100 de kapanır.

Sorun oyunoptmizasyonu kaynaklıymış Metro Exodus exchanted Edition harici hiçbir oyunda 65 70i geçmedi tam yükte sıcaklık yani kasada da karttada sorun yokmuş.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı