Galax RTX 3070 Ti sıcak çalışıyor

psymor

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar
Galax 3070 Ti 2 fanlı 1 Click OC modeline sahibim. Ekran kartım biraz sıcak çalışıyor.

Kasam, MSI MPG Gungnir 111r (ön tarafı yarı mesh güzel gözüken ama yarı mesh bir kasa)
İşlemcim: Ryzen 5600X
AiO: MSI C240 modeline sahibim.
Kasada ön tarafta 3 tane soğuk havayı içeri çeken fan ( 2'si AiO için), üstte 2 ve arkada 1 olmak üzere 3 tane de sıcak havayı dışarı üfleyen fanım mevcut.

C240 modellerde pompa rezervuar içinde bulunması, pompanın en yukarıda bulunmaması gerektiği için kasanın önüne mecburen koymak zorunda kaldım. (çok şık gözüküyor kasam pavyon gibi ama aynı kasa gibi. "ama"sı var.)

Genel durumu anladığımıza göre, sorundan bahsedeyim. Ekran kartım sıcak çalışıyor. 83-84 dereceyi yükte görüyorum. Hafif yüklenmelerde bile 70-75 dereceyi çok hızlı geçiyor. İşlemcimde 70 derece civarında çalışıyor. Açıkçası bilgisayarımın genel sıcaklık performansından memnun değilim.
İşlemcimin macunu güncel, 70 derece benim için çok sorun değil ama 70 derece çalışıyor olması anakart ve kasa içini hamam yapıyor gibi geliyor. Anakartımda ısınıyor gibi geliyor. Ama işlemci asıl sorun değil. Asıl sorun ekran kartı.

2,5 yıllık ekran kartı hiç içini temizlemeyi düşünmedim. Ekran kartı temizliği hakkında pek fikrim yok. Acaba macun-ped değişiklerinin faydası olur mu? 3070 Ti için bu sıcaklıklar normal mi? Ben vesvese mi yapıyorum?

İşlemci de çok ısınmıyor mu ya o soğutucuya göre

Ekran kartı benim Asus dual 3060 var 2 sene olacak 3 ay sonra yükte 77 78 görüyor sizinki de 2.5 sene için normal bence bakım yapılabilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı