Öncelikle hayırlı olsun. Size tavsiyem cihazı kullanmaktan korkmayın. Cihazı kullanmak, ihtiyaçlarınızı gidermek ve zevk almak için aldınız. Telefon size hizmet etsin, siz ona değil. Sorularınıza gelirsek;
1- güç tasarrufu açmak hem ısınmayı azaltır hem de batarya ömrünü uzatır. Ama performansı az miktarda azaltır. Telefona zararı olmaz.
2- cihazı %15-20'lerde şarja takın. Sürekli şarja takmak, her fırsatta şarj etmek bataryanın ömrünü azaltacaktır. İhtiyaç halinde tabii ki her yüzdede şarja takabilirsiniz. Ama bunu alışkanlık edinmeyin.
3- tamir edilir, değişim yapılır.
4- oyun oynamak aşırı aşırı ısınmaya sebebiyet vermedikçe telefona zarar vermez ki bu zarar da kısa vadede değil uzun vadede batarya performansının azalması ile sonuçlanır.