Custom ROM Galaxy A51 Custom ROM sonrası yaşanılan sorunlar nasıl çözülür?

miles00

Zeptopat
Kısaca özetleyecek olursam, Galaxy A51 cihazımın güncelleme ömrünün bitmesinden sonra bir Custom ROM arayışına girdim. Birkaç aydır ROM'larla uğraşıyorum. X-ROM denedim One UI ana ekranı sürekli çöktüğü için ve görüntü oranı büyük olduğu için kaldırdım. Lich ROM'un farklı cihazlardan portlarını denedim cihaz sürekli aniden kapanıyordu kaldırdım. Her seferinde mecburen Odin ile stom ROM'a dönüyordum ama Odin cihazı tamamen fabrika ayarlarına döndüremiyor. Birkaç sisteme ait olmayan Samsung sistem uygulamaları ve sonunda da bu Wear OS uyarısı cihaz stok ROM'a dönse dahi orijinal Samsung uygulamalrını Wear OS zannedip sürekli Galaxy Wear uygulamasını yüklemeye çalışıyor. Play Store'da uyumsuz uyrırısı gösteriyor ve hiçbir şekilde düzeltemedim. SamFw sitesinden aldığım orijinal tur_ojm dosyalarıyla flaşlama yapıyorum.

Konunun tamamı, ilk denediğim ROM X-ROM'du. Yeni başladığım için One UI'ın sürekli çökmesinden dolayı beni biraz korkutmuştu. Orijinal ROM'a döndüm. Sonrasında lichrom A54'port'u denedim cihaz aniden çöküyordu. Cihazı açtığımda loş ekranda Samsung yazısı geliyordu powered by Android'te takılı kalıyordu. Cihazı üç tuşuna basılı tutup kapattım ve birkaç dk bekleyip açtım cihazın ekran ışığı normale döndü ve açıldı. Bu sorun birkaç kez daha tekrarlanınca log dosyasını Telegram'dan ilgili kişiye gönderdim ve çözüm bulamadılar sonrasında aynı geliştiricinin A35 Port'unu denedim bunda her şey düzeldi diyordum ki güç tuşuna bastığımda cihaz kilit ekranına geçeceği yerde kendini tamamen kapatıyordu. Bunu da açıkladım ama yine de çözüm bulamadılar. Son umut olarak Longrom'u denedim cihazımda en stabil çalışan Custom ROM bu oldu ve şu an onu kullanıyorum gayet de memnunum.

Bana kalan bu cihaza ait olmayan birkaç Samsung sistem uygulaması ve Lichrom'dan kalan bu Play Store'daki Wear OS sorunu ve düzgün çalışan uygulamaları uyumsuz olarak işaretlemesi.
Örnek:
Samsung AOD.
Samsung Cloud for Wear OS (sadece Play Store'da böyle gözüküyor normalde Samsung Cloud)
Samsung gallery.
Ve birkaç uygulama daha.

Stok ROM'un SamFw'den aldığım AP bl cp csc dosyalarını Odin ile flaşlamama rağmen bunu neden çözemediğimi merak ediyorum. Bu ROM konularıyla ilgilenen arkadaşların yanıtlarını ve varsa çözümünü açıklarlarsa bekliyorum. Yanıtlarınız için teşekkürler.

Not: Birkaç AOSP tabanlı Custom ROM'da denedim onlarda böyle bir sorun olmadığı için bahsetme gereği duymadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…