@Fjallsárlón işlemci performansı sadece oyun olarak bakmak
işlemci performansı=uzun ömürlülük
Kamera olarakta daha iyi bir telefon denebilir.
Photo compare Xiaomi Mi 9T vs. Samsung Galaxy A70 - GSMArena.com
Sana soruyorum neden A70 alsın?
Üstad, Mi 9T'deki işlemcinin (Qualcomm Snapdragon 730) daha üst bir model olduğunu buradaki herkes biliyor. Ancak telefonu sadece teknik özelliklerine bakarak değerlendirilmemesi gerektiği kanaatindeyim.
Günümüze baktığında, Çin firmaları ile ABD hükumeti arasında, bilindiği üzere büyük bir kapışma var. Bu işin sonunun nereye varacağı da muamma. Bu açıdan Google vb. Amerikan firmalarının, Xiaomi ile de ilişkiyi kesmesi durumunda işin nereye varacağı belli olmaz. Her ne kadar Huawei için eski telefonları etkilemeyeceği söylense de, şu ana kadarki politika değişikliklerine bakarsak, bunun da kesin olmayacağı çok net gözüküyor. Bu konuda, her an her şey olabilir.
Ayrıca telefonumda herhangi bir sıkıntı olduğunda Samsung garantisini çoğu firmaya tercih ederim.
Kamera açısından bakacak olursak, Xiaomi fotoğraf konusunda orta segmentte iyi bir seçim olabilir. Ancak A70'e büyük farklar atmadığını düşünüyorum. Biraz daha alt segment telefonlarda bu daha belirgin hale geliyor.
Bunun da dışında Xiaomi vb. Çinli firmaların (Huawei'i bu konuda tenzih edebiliriz.) telefon parçalarının piyasada bulunması da biraz sıkıntılı.
Bu sıkıntıları çekmiş birisi olarak yazıyorum, telefonu sadece teknik özellikleriyle değerlendirilmemek gerekiyor. Bu ve bunlar gibi ortaya çıkabilecek birçok sıkıntıyı da göz önünde bulundurmak zorundayız. Çünkü şahsen ben her yıl telefon değiştirebilecek birisi değilim. Aldığım telefonu üç veya dört yıl kullanıyorum.
Ayrıca ben gündelik kullanıma uygun bir telefon arıyorum. Telefon ile oyun oynama gibi bir alışkanlığım da yok. Bu sebeple işlemci açısından bir fark hissedeceğimi de zannetmiyorum.
Yorumların ve önerilerin için teşekkür ederim.