Galaxy C8 Custom ROM Yükleme Sorunu

Latasho

Megapat
Makaleler
1
Yaklaşık 2 sene önce almış olduğum Samsung Galaxy C8 telefonum Android 7.1.1 sürümüne sahip olduğu için ve geçen günlerde de kullandığım modelde Android Oreo sürümünün çıktığını gördüğüm için telefonumu Odin üzerinden güncellemek istedim çünkü telefonum Knox 0x1 olduğundan dolayı herhangi bir güncelleme alamıyordu.

1586815175348.png

Telefonumda kurulu olan ve satın aldığımdan beri değişmeyen Firmware sürümünün "C100ZHU1AQI4" olduğunu gördükten sonra, telefonumun hakkında kısmına girip, modelinin SM-C7100 olduğunu öğrendim. Android 8.1.0 versiyonunu içeren "C7100ZHU1BSB2" Firmware sürümünü atmaya çalışırken, Odin3 programında "Re-Partition operation failed." Sorunu aldım ve bu yüzden güncelleme yapılamadı. Bu sorunu aldığımda, telefonumun ekranında da "CHECK FAIL: PIT" şeklinde bir hata vardı. Ne yaptıysam düzeltemedim ve sorma kararı aldım.

1586816072626.png

Tam bu konuyu açacakken fark ettim ki; telefonun hakkında kısmında SM-C7100 yazmasına rağmen, telefonun kutusunda ve kayıtlı olan IMEI numarasının telefon modeli kısmında SM-C7108 yazıyor. İnternetten bu model için Firmware arattığımda yalnızca 8.1.0 versiyonunu içeren 1 adet sürüm gözüküyordu.

Bu hatayı çözebilmem hususunda bana yardımcı olabilir misiniz? Ben SM-C7108 modeli için mi yoksa SM-C7100 modeli için mi Firmware sürümü indireceğim? Bu konular hakkında pek bir bilgim olmadığından yanlış terim ve ifadeler kullanabilmiş olabilirim, kusura bakmayın lütfen. Şimdiden teşekkürler.

Yapman gerekeni söyleyeyim. Cihaza Çin versyon 8.1 i yüklüyorsun ardından C7100 romunun (TGY Kodlu Olan Versiyonunun) Sadece System.bin dosyasını atıyorsun. Hepsi bu. Selamlar...

Not: *#06# gibi tuş kombinasyonları işlevsiz kalacaktır hariciherşey stabil çalışır...

Yapman gerekeni söyleyeyim. Cihaza Çin versyon 8.1 i yüklüyorsun ardından C7100 romunun (TGY Kodlu Olan Versiyonunun) Sadece System.bin dosyasını atıyorsun. Hepsi bu. Selamlar...

Not: *#06# gibi tuş kombinasyonları işlevsiz kalacaktır hariciherşey stabil çalışır...
Hocam ben bu sabah oreo sürümüne yükselttim telefonu şuan aşağıdan yukarıya doğru kaydırılıp açılan menü çalışmıyor uygulama yok, whatsapp google uygulamalarıda yok. Telefon yarı ingilizce bunları nasıl düzeltebilirim bir fikriniz var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı