Yaklaşık 2 sene önce almış olduğum Samsung Galaxy C8 telefonum Android 7.1.1 sürümüne sahip olduğu için ve geçen günlerde de kullandığım modelde Android Oreo sürümünün çıktığını gördüğüm için telefonumu Odin üzerinden güncellemek istedim çünkü telefonum Knox 0x1 olduğundan dolayı herhangi bir güncelleme alamıyordu. 

Telefonumda kurulu olan ve satın aldığımdan beri değişmeyen Firmware sürümünün "C100ZHU1AQI4" olduğunu gördükten sonra, telefonumun hakkında kısmına girip, modelinin SM-C7100 olduğunu öğrendim. Android 8.1.0 versiyonunu içeren "C7100ZHU1BSB2" Firmware sürümünü atmaya çalışırken, Odin3 programında "Re-Partition operation failed." Sorunu aldım ve bu yüzden güncelleme yapılamadı. Bu sorunu aldığımda, telefonumun ekranında da "CHECK FAIL: PIT" şeklinde bir hata vardı. Ne yaptıysam düzeltemedim ve sorma kararı aldım.

Tam bu konuyu açacakken fark ettim ki; telefonun hakkında kısmında SM-C7100 yazmasına rağmen, telefonun kutusunda ve kayıtlı olan IMEI numarasının telefon modeli kısmında SM-C7108 yazıyor. İnternetten bu model için Firmware arattığımda yalnızca 8.1.0 versiyonunu içeren 1 adet sürüm gözüküyordu.
Bu hatayı çözebilmem hususunda bana yardımcı olabilir misiniz? Ben SM-C7108 modeli için mi yoksa SM-C7100 modeli için mi Firmware sürümü indireceğim? Bu konular hakkında pek bir bilgim olmadığından yanlış terim ve ifadeler kullanabilmiş olabilirim, kusura bakmayın lütfen. Şimdiden teşekkürler.

Tam bu konuyu açacakken fark ettim ki; telefonun hakkında kısmında SM-C7100 yazmasına rağmen, telefonun kutusunda ve kayıtlı olan IMEI numarasının telefon modeli kısmında SM-C7108 yazıyor. İnternetten bu model için Firmware arattığımda yalnızca 8.1.0 versiyonunu içeren 1 adet sürüm gözüküyordu.
Bu hatayı çözebilmem hususunda bana yardımcı olabilir misiniz? Ben SM-C7108 modeli için mi yoksa SM-C7100 modeli için mi Firmware sürümü indireceğim? Bu konular hakkında pek bir bilgim olmadığından yanlış terim ve ifadeler kullanabilmiş olabilirim, kusura bakmayın lütfen. Şimdiden teşekkürler.