Galaxy Grand Prime Plus ROM Atma

Makaleler
4
Yer
İstanbul, İzmir, Antalya, Moskova
Çoktan beri bir tane guncelleme geldi ve telefonumu mahvetti. Çok yavaşladı. Üst üste format dahi attım ama fayda etmedi. Hafızası artik çok hızlı dolmaya başladı ve aşırı yavaşlikta cabası. Telefonum orijinal ve garantisi bitti. Ben bu telefonu S8 gibi nasıl yapabilirim?

Kısaca Mercedes görünümlü tofaş yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Herhangi ROM'u telefona atabilir miyim? Bu işler nasıl oluyor? Bana yardımcı olursanız teşekkür ederim. IMEI falan hepsi yasal. Orijinal ROM nereden bulabilirim? Gibi sorularim var.

ROM Attiktan sonra guncelleme alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurtdışından bu telefon hediye gelmişti. Cidden kullandığım en kötü telefon belki de bu oldu. Şu isme sahip bir telefon Samsung Galaxy Grand Prime Plus. Sanki her özellik varmış gibi

Bir telefon alt segment olabilir ama bu kadar da kullanışsız olmamalı.

Umarım ROM vs ile halledebilirsiniz.

Görünüm olarak istiyorsanız Launcher ve Tema yükleyebilirsiniz. Yavaşlığı konusunda şikayetçiyseniz önceki yazılım sürümüne düşürmenizi öneririm. Önceki yazılım sürümüne düşürdükten sonra otomatik güncellemeleri kapatın. Daha sonra S8 Launcheri yükleyebilirsiniz. (Microsoftun Launcheri hoş gibi ama kasarmı bilemem.)
İlk olarak TouchWiz Home 2.4 yazanı yükleyin.
Sonra Touchwiz S8 yazanı yükleyin.
Ayarlardan uygulama verilerini temizleyin.
S8 Launcher : Link

Teşekkur ederim ama bir problem var. İlk kurmam gerekeni kuramadım. Hata verdi ama 2. olanı kurdum. O da tek başında bir işe yaramadı sadece ana ekranda birkaç değişiklık yaptı. Cihazım rootsuz ondan diye düşünüyorum.

Birkaç tane Launcher yukledim. Bak hangisi çalışır veya hoşuna giderse. Launcher Arşivi (Sanırsam bunlar minimum Android 7 gerektiriyor ama umarım çalışırlar. Yinede bir dene. Açılmazlarsa farklı bulup yüklerim.)
Sonunda düzgün bir ROM buldum gibi. Aether OS
Uyarı: Bu işlemleri yapmadan önce IMEI Bölümünün yedeğini TWRP almanı şiddetle öneririm.
Yüklenişi:
7z Arşivinin içindekileri çıkar ve hafıza kartına at
Telefona TWRP Recovery Yukle
TWRP aç
WIPE>Format Data>YES
TWRP yeniden BOOT et
Dosyaları RESTORE et
System BOOT et
15-20 dk sürebilir ilk açılması
TWRP aç
Backup seç
EFS işaretli geriye kalan herşey işaretsiz olsun
Butonu sürükle
Yedeği bilgisayarına aktar her ihtimale karşı.
Kaynak: XDA

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…