Doğru fakat %100 değere ulaştığında yazılım kesiyor otomatik olarak şarjı, beklense de o kısım şarj olmayacak. Bu durumda çıkartıktan sonra batarya kalibrasyonu yapılması gerekir ve o şekilde tekrar %100 olması beklenmelidir.Çünkü zaman zaman telefon tam dolu olarak gözükse de aslında tam batarya dolmamış.
Teşekkür ederim dediğinizi yaptım ama garip bir şey oldu. Şarj %20'de iken uyguladım direkt %98'e çıktı, 5 dakika içerisinde %100 oldu. Sonra şarjdan çekince %100'de kaldı yani 95'lere düşmedi. Bataryada bir sıkıntı olabilir mi?*#0228# kombinasyonunu girin. Açılan pencerede "Quick Start" butonuna basın. Ekran kilitlenecek. Tekrar açın ve bir daha yapın aynı işlemi. Tekrar ekranı açtığınızda bu pencereyi kapatın ve telefonu %100 olana kadar şarj edin.
Bundan sonra sürekli bu şekilde mi şarj etmeliyim? Yoksa tek sefer yapmam yeterli mi?Bu şekilde kullanın, durumu tekrar bildirin.