Galaxy M30s anakart ve şarj soketi değişimi sorun çıkarır mı?

N3F3S

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar dün telefonum durduk yere 25-30 dakikada bir donup kapanmaya başlamıştı. Ben de bugün saat 14.10 sularında Ankara Keçiören'de bir Samsung yetkili servisine götürdüm.

Götürdüğüm zaman bana problemin büyük ihtimal yazılımsal olduğunu ve 1-2 saat sonra tekrar gelmemi söylediler.

Bir iki saat sonra telefonu almaya gittiğim zaman telefonun anakartını ve şarj soketini değiştirdiklerini, telefonun yeni gibi olduğunu ve yeni bir IMEI atadıklarını söylediler.

Şu anda telefonun kurulumunu yapıyorum, şimdiye kadar donup kapanma problemi olmadı. Sizce anakart değişimi bir problem yapar mı telefonun batarya ömrü vb. şeyleri için? Yoksa arkadaşın da dediği gibi telefonu yeni gibi mi yapar?

Arkadaşlar dün telefonum durduk yere 25-30 dakikada bir donup kapanmaya başlamıştı. Ben de bugün saat 14.10 sularında Ankara Keçiören'de bir Samsung yetkili servisine götürdüm.

Götürdüğüm zaman bana problemin büyük ihtimal yazılımsal olduğunu ve 1-2 saat sonra tekrar gelmemi söylediler.

Bir iki saat sonra telefonu almaya gittiğim zaman telefonun anakartını ve şarj soketini değiştirdiklerini, telefonun yeni gibi olduğunu ve yeni bir IMEI atadıklarını söylediler.

Şu anda telefonun kurulumunu yapıyorum, şimdiye kadar donup kapanma problemi olmadı. Sizce anakart değişimi bir problem yapar mı telefonun batarya ömrü vb. şeyleri için? Yoksa arkadaşın da dediği gibi telefonu yeni gibi mi yapar?
Sıfır cihaza yakın olur. Çünkü çoğu birim anakart üzerinde bulunuyor ve bunlar değişmiş. Anakart değişimi sonra IMEI atanması gerekli bir şey çünkü yeni anakart, yeni seri numarası demek. Bunlar kayıt edildikten sonra parça değişimi sayesinde eskiden yaşadığın sorunları yaşamazsın. Eğer yaşarsan yazılım sürümü veyahut batarya ömrü bitmesi kaynaklı performans düşüklüğü yaşarsın. Ancak bunu test ediyorlar zaten. O yüzden problem yok. İyi kullanımlar dilerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı