Galaxy Note 10 Lite vs Galaxy S 10 Lite

Fxsiuzz

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi ve sağlıklı günler dilerim öncelikle. Başlıkta belirttiğim soruya yardımcı olması için elimden geldiğince açıklayıcı şeyler sunacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Halihazırda galaxy note 3 kullanıyorum ve artık bozulduğu ve ömrünü yeterince tamamladığı için pazartesi günü yeni bir telefon alacağım. Bir haftadan uzun süredir telefon inceliyorum ve Samsung almak istediğim için(Apple ya da diğer android telefonları da araştırdım ancak istediğim şeyleri bulamadım ve biraz da samsung a alışkanlıktan) Note 10 Lite, S10 Lite ve S10 plus arasında kaldım. ancak güncel fiyatlar şu şekilde;
Note 10 Lite: 4400 TL
S10 Lite: 5700 Tl
S10 Plus: 5500 TL

Teoride teknik özellikleri yeterince inceledim. S10 Lite'ın SD işlemci kullanması ve daha stabil olması, kamerasının iyi olması beni kendine çekti. S10 Plus ise görüntüsü ve bazı teknik özellikleri beni çekti ama büyük bir üstünlük olmadığı için Note10 Lite ve S10 Lite arasında kaldım. Telefon hastası biri değilim yukarıda hala note 3 kullandığımı söylemem buna yeterli olmuştur sanırım
Telefon konusunda psikolojik sınırım hep 5000 TL civarında idi fakat S10 Lite hoşuma gitmedi değil. Note'u özel yapan S-Pen özelliği olduğunu zaten söylemeye gerek yok ancak belirtmem gerekir ki S-Pen'i ne kadar kullanırım bilemiyorum. Ancak tabi ki Note serisi bir telefon alırsam efektif bir biçimde kullanabileceğimi biliyorum. Genelde telefonu mailleşmek ve sosyal medya üzerinde dolaşmak, fotoğraf çekmek gibi işlemler için kullanacağım. Absürt bir durum olmadığı sürece oyun da oynarım ama hiç mi hiç sanmıyorum o yüzden oyun performansı benim için neredeyse hiç önemli değil. Kısacası beklediğim özellikleri sıralayacak olursam;
-Uzun süre şarja ihtiyaç olmaması(Tabi bir nebze)
-Stabilite ve sağlamlık
-Kamerası da biraz daha iyi olsa tabi tercihimdir
-Kaliteli bir ekran görünümü(Canlı olması)

Bu özellikleri saydığımda muhtemelen çoğu insan S10 Lite tabi ki diyebilir-ki haklı olarak-. Ancak Note 10 Lite ile arasındaki o 1400 TL'lik farkı vermeye değer bir telefon mu bilemiyorum. Verilmeye değerse tabi ki seçimim o yönde olur. Dediğim gibi S-Pen aşırı bir ihtiyacım değil ancak alacak olursam da efektif şekilde kullanırım. Note 10 Lite alırsam arta kalan para ile bilgisayar işlemcimi bile güncelleyebilirim Tabi bariz farklar olduğunu düşünüyorsanız yine de S10 Lite'a yönelebilirim. Görüşlerinizi ve sebeplerini yazarsanız çok sevinirim.
Tekrardan iyi günler dilerim.

Hocam S10 + Plus'un kamerası S10 Lite'dan çok çok daha iyi MP'si daha düşük ama o kadar çok özellikle ve detaylarla donatılmış ki şöyle söyleyeyim sensörü çok kaliteli ve daha canlı renkler istiyorsanız dynamic AMOLED tartışmasız en iyi seçenek ve dynamic AMOLED sayesinde şarjı S10 Lite'dan az da olsa daha çok gidiyor.
Hız olarak ise abartılı derecede bir fark yok yani o fiyata bir zahmet diyorsunuz.
Ses olarak da S10 +,Lite'dan çok daha iyi.
Zaten Note 10 Lite performans konusunda S10 + ile de S10 Lite ile de karşılaştırılamaz ama gerçekten kalem özelliği çok güzel
bana kalırsa S10 + daha iyi bir tercih olacaktır.
Suya dayanıklılık, toza dayanıklılık bir ton servis uygulamaları ve sensörler ile S10 + çok çok daha iyi.
Sağlamlık demişsiniz bu konunun tartışmaya açık olduğunu bile düşünmüyorum birinde corning gorilla glass 3 var diğerinde 6 burada da S10 + daha iyi.

çok teşekkür ederim hocam dikkate alacağım bu söylediğini yine de hala kafalar karışık tabi

6-7 aydır Note 10 Lite kullanıyorum. Beni hiçbir konuda üzmedi. Görüntü oldukça canlı. Kamera konusunda da benim için fazlasıyla yeterliydi. Pil performansı konusunda, elimden düşmeyen telefonumu konum, bluetooth ve internet 7/24 açık olmasına karşın günde bir defa şarja taksam yetiyor.

Yazılımsal hiçbir sorun yaşamadım. Sıklıkla güncelleme geliyor.

Buds+, Buds Live, Haylou GT 1 ve Galaxy Fit 2 ile eşleştirip kullandım. Hiçbirinde sorun çıkarmadı.

Ben gönül rahatlığıyla öneririm. Samsung teknik servis açısından oldukça iyi. Sorun yaşarsanız bir haftaya kalmaz çözüyorlar.

Hocam Note 10 Lite tabii ki de çok iyi bir cihaz ama S10 Lite kadar veya S10 + kadar iyi mi? Soru o

Hocam Note 10 Lite tabii ki de çok iyi bir cihaz ama S10 Lite kadar veya S10 + kadar iyi mi? Soru o
Onları kullanmadığım için yapacağım yorum anlamsız olur. İşin Note 10 Lite kısmında yorumumu belirttim sadece.

Lite modeller çok kullanılmadığından internette çoklayıcı, özel kılıf tarzı bir şey ararsanız bulma ihtimaliniz yok gibi bir şey.
Tek sıkıntı yaşayabileceğiniz konu o olabilir.

çok teşekkür ederim dostum sana da. Arada bariz farklar olmadığını yorumlarda ve videolarda ben de gördüm ancak uzun süreden sonra bir telefon alacağım için ve uzun süre de kullanmak istediğim tamamen uzun vadeli bakmaya çalışıyorum. S10 lite ve S10 plus'ın da güncelleme sorunu olduğunu fakat note serisinde bu sorunun olmadığını bolca işittim bu da beni note serisine itiyor. keşke note 10 plus bu kadar pahalı olmasaydı
Ekleme: Fiyatı max 6000 TL civarına çektim ve arada kaldığım telefonlar şöyle;
-S10 Plus
-S10 Lite
-Note 10(Plus Değil)
-S20
Bu telefonlardan önerilerinizi bekliyorum. Oyun oynamayacağım sadece gündelik işler(sosyal medya, müzik dinleme, mailleşme vs) bu koşullarda bataryası önemlidir ama aralarında uçuk farklar yoksa bir kriter olarak görmeye gerek yok. İşlemci manyağı da değilim yeter ki 3-4 sene beni problemsiz kafam rahat götürsün. Tekrardan teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…