Galaxy S20 FE nasıl şarj etmeliyim?

Umut Mermer

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşlar S20FE telefon aldım. %20'nin altına inmeden şarj edin vs. diyorlar hep dikkat ediyorum ve şarjı tamamen %100 dolana kadar uğraşmayıp bekliyorum. Açıkça sıkıntıya sokuyor bunlar beni bunlar hurafe mi doğrusu nedir? Bilen aydınlatırsa çok memnun olurum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hurafe değil pil sağlığı için püf noktaları ama ben de biliyorum fakat uygulamıyorum. Çok takmaya gerek yok bence.
Bu arada %100 değil %80'de çıkarmak gerekiyor.

%20 olduğunda şarja takın %80 olunca şarjdan çıkarın.

%20 ile %80 arasında tutmaya çalışın. Bazı zamanlar ( uyurken vs. ) %100 olabilir o kadardan bir şey olmaz. Özellikle telefon şarjdayken kullanmamaya özen gösterin. Mümkünse orijinal, değilse kaliteli adaptör ve kablo kullanın. Bunlar yeterli.

iPhone cihazlarda pil sağlığı hızlıca düştüğü için genelde bunu tavsiye ediyorlar. %20'nin altına düşmesin ve %80'den fazla dolmasın gibi. Ama bu zamana kadar kullandığım hiçbir Android cihazda dikkat etmedim o kadar ve hiç sorun yaşamadım. Çok takıntılıysanız yapabilirsiniz ama şahsen hiç gerek yok.

Çok önemli sanki tam dolmadan çıkarınca telefon ölüyor. Bataryayı öldürsün ne olacak? 2 sene sonra olur yeni batarya alırsınız sorun değil.

Çok takıyorsan, Samsung'da pil koruma modu var. %85 olunca durduruyor. Ama ben kullanmıyorum. O kadar para verdiğim telefonu, değiştirebildiğim batarya için gönlümce kullanamamak saçma geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…