Galaxy S21 FE ısınıyor

GibsonGoldTop

Hectopat
Daha fazla  
S21 FE cihazımın batarya sorununu birkaç ayar ile bir nebze de olsa çözdüm belki ama ısınma sorununun önüne geçebilmiş değilim. Yaptığım işlemler (sosyal medyada, arayüzde ve galeri gibi Samsung uygulamalarında gezmek) gayet basit iken telefon ısınmaya başlıyor. CPU Z ile kontrol ettiğimde bu işlemlerde 39 - 40 dereceyi görürken kamera uygulamasını açtığımda her zamankine göre biraz daha fazla ısınıyor. Telefonu birine vermeye korkuyorum rezil olurum diye... Bu saçma işlemleri annemin telefonu olan J7 Prime'da da yaptım fakat o telefon bile S21 FE'ye göre soğuk kaldı. Çözüm olarak henüz pek bir şey denemedim çünkü bulamadım. Umarım sizler yardımcı olabilirsiniz...

-Ekran120 Hz fakat modlar ve rutinler ile bunu adaptif hale getirdim.
-Parlaklık yarısında bile değil. Bir telefon alıyorum ve parlaklığını yükseltmekten korkar oluyorum ısınır diye...
-Dinlendirerek kullanmaya çalışıyorum ancak sonuç yine yukarıdaki gibi...

Anormal bir sıcaklık yok. Exynos 2100 gibi SoC'lar serin çalışmıyor.

Isınma sorunu konusunda en zahmetli ama en etkili çözüm kernel veya sağlam bir kernel içeren ROM atmak olacaktır.

Anormal bir sıcaklık yok. Exynos 2100 gibi SoC'lar serin çalışmıyor.
Cevapladığın için teşekkür ederim. Peki en azından bu ısınma problemini ya da normalliğini nasıl en aza düşürebilirim?

Isınma sorunu konusunda en zahmetli ama en etkili çözüm kernel veya sağlam bir kernel içeren ROM atmak olacaktır.
Rom'lardan çok samsungunn yayımladığı güncellemeler ile bazen bu sorun ortadan kalkıyor fakat bazı güncellemeler ise yeniden beraberinde getiriyor.

39-40 derece Exynos 2100 için normal sayılabilir ama ben o işlemleri yaparken dahi (sosyal medya dahil değil) S21 ile o sıcaklıkları görmüyorum.
Daha doğrusu soğuk mevsimlerde görmüyorum diyelim. Yazlar için fazlasıyla normal.

Sıcaklıklar gayet normaldir. Sonucta Exynos.
Size önerim
Custom ROM kurup kernel flashlamaniz sistem rahatlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…