S26 ya da yeni adıyla S26 Pro'da muhtemelen Exynos 2600 bulunacak. Edge ve Ultra'da Snapdragon kullanılır. Exynos 2600 ile gelirse satışlar muhtemelen etkilenir ama bu daha çok Exynos'un rakibinden daha güçsüz olması yüzünden olur. 8 Elite 2 muhtemelen Exynos 2600'den daha güçlü olacak. En güçlü işlemciyi kullanmak varken Exynos 2600'ü Ultra'ya koymazlar. Bi' ihtimal Edge'de Exynos 2600 ile gelebilir ama sanmıyorum. Exynos 2600 fena olmayacak gibi duruyor. Sanırım üstüne ekstra soğutma bloğu tarzı bir şey de eklenecekti. Kötü bir işlemci olmaz ama rakibinden geride olur.
Evet, Snapdragon 8 Elite sürümü, muhtemelen Exynos 2600'e göre daha güçlü. Özellikle termal yönetim, verimlilik ve GPU performansı açısından Snapdragon şu anda bir adım önde gibi görünüyor. Ancak Exynos 2600'ün detaylı testleri henüz yaygınlaşmadı; potansiyelini tam olarak görmek için biraz daha zaman gerekiyor.
"Pro" terimiyle tam olarak ne kastedildiğinden emin değilim. Eğer S26+ modelinden bahsediliyorsa, muhtemelen satışları tetiklemesi için orada Exynos değil de Snapdragon kullanılabilir. Bu tarz stratejik ürün yerleşimleri, Samsung'un geçmişte de sıkça başvurduğu bir yöntemdi.
Umarım Exynos, 2700–2800–2900–3000 şeklinde gelişerek zamanla eski kötü algısını kırar. Bu sadece işlemci performansı değil, genel kullanıcı deneyimiyle de doğrudan ilgili. Bu algının değişmesi, hem Samsung'un hem de kullanıcıların yararına olur.
S26 serisinde Exynos 2600 kullanılması muhtemel, ancak Ultra ve belki Plus modellerde yine Snapdragon tercih edilebilir. Hatırlarsanız, S24+ modeli bile Exynos 2400 ile gelmişti, bu yüzden benzer bir yol izlenebilir.
S26 FE tarafında ise Exynos 2500 kullanılabilir diye düşünüyorum. Bir dönem S25 serisine 2500 geleceği söylenmişti ancak gerçekleşmedi. Hatta S25 FE 2500 söylentileri vardı, ama o da çıkmadı. Bu nedenle Exynos 2500'ü ilk kez S26 FE'de görebiliriz.
Ayrıca artık 12–16 GB RAM sürümlerine geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. 8 GB gerçekten yetersiz kalıyor, özellikle çoklu görevlerde ve uzun vadeli kullanımda fark ediliyor. Buna rağmen S25 FE modelinin 8 GB RAM ile gelmesi bana ilginç geldi. RAM'den kısmak yerine başka alanlardan tasarruf edilse daha mantıklı olurdu sanki.