Arkadaşın kaliteden anlıyor bırak adam iPhone 16 alsın yoksa hayatının hatasını yaptıracaksın. Android'de en kötü telefonları şu an Samsung yapıyor. S25 dediğimiz telefonun rezil bir kamerası var S22'den beri Samsung kamera sensörlerini değiştirmiyor. Son model diye telefon alıyorsun kamerası 4 yıl önce çıkmış telefonla aynı. Yurt dışında yerden yere vurulurken bu forumdaki Samsung fetişini anlamıyorum vallahi. Android önereceksen iPhone 16 bütçesi de varsa Honor Magic 7 Pro falan alsın S25 bakmasına gerek yok.
Magic 7 Pro kısmına katılıyorum ama iPhone 16'nın neresi kaliteden anlamakmış acaba? Her yeri kısılmış düz bir model. Düz modellerin hiçbir alınası tarafı yok.
@KİNGSEMİH
60Hz dışında ne eksisi var?
S25 kıyasla.
+Telefoto
+LiDAR
+Batarya
+İşlemci
+Yapay zeka.
+USB türü(2.0 ile 3.2 gen 1 farkı)
Sayacak olsan daha farklar bulursun, detaylı bakmadım sadece kafamdan yazdıklarım bile bunlar. iPhone düz modelleri istisnalar dışı alınacak cihazlar değil. Samsung'un düz modelleri bariz daha iyi özellikle son 3 senedir?
S25 de LiDAR sensör yok onu düzelteyim önce.
Telefoto kamerası da leş gibi olmasa da olur tadında. iPhone 16'nın ana kamerasına Zoom atarak S25'teki telefotodan daha iyi sonuç alırsınız. Kullandım biliyorum sırf var mı var koyduk demek için orada.
İşlemciler arasında uçuk kaçık bir fark yok tekli çekirdekle hala Apple önde örneğin.
USB versiyonunun da hayatınıza katkısını çok merak ettim çünkü kullanıcıların %99'unu etkilemeyecek bir detay.
Yapay zekaya diyecek söz yok Apple berbat durumda. Birkaç eksi dışında iPhone 16 kötü telefon değil alınmaması için bir sebep yok.
Resmen yorumsuz. Zoom yeteneğinin ve telefotosunun olmamasını bir artı olarak sayacaksınız neredeyse. Takıntılı olmayın bu kadar markaya.
Bunun sebebi yazılım, Apple'nin o öne geçtiği çekirdeğin sebebi uyumluluk ile alakalı. İşlemci kası değil. Yani Apple o kısımda neredeyse her zaman önde zaten. Model fark etmeksizin Apple bu konuda kendini öne atıyor. Eğer detayına inerseniz işlemciler arası uçuk kaçık farklar var. SD Elite A18'in abisi A18 Pro'nun rakibi. Hatta öyle bir şey ki internette SD Elite'nin A18 ile testlerini bulmak zor. Hep A18 Pro ile testleri yapılmış ve siz burada denk tutacaksınız neredeyse.
iPhone 16 kötü değil zaten gidip de çöpe atmaz kimse ancak S25'ten iyi değil. Kısılmış bir cihaz. Düz modellerde Apple fazla bencil.
Arkadaşım iPhone 16 almayı düşünüyor. Genel olarak sosyal medya için kullanacak. S25 almaya ikna etmeye çalışıyorum iPhone 16 pek de mantıklı gelmiyor.
iPhone 16, S25'le aynı segmentte bile değil.A18 Bionic işlemcisi Snapdragon'u sollamış, Geekbench'te fark ortada. iOS akıcılığı zaten başka seviye, yıllarca kasma donma yok. Kamera tarafında sensörler belki benzer ama Apple'ın işleme algoritması sayesinde gece, portre, video farkı net hissediliyor. Donanım ve yazılım uyumu Apple'da mükemmel. Güncelleme, stabilite, performans, kamera, hepsiyle iPhone 16 bir adım değil, birkaç adım önde. Samsung fanboylarına 10 yıl anlatsan anlatamazsın
Arkadaşın kaliteden anlıyor bırak adam iPhone 16 alsın yoksa hayatının hatasını yaptıracaksın. Android'de en kötü telefonları şu an Samsung yapıyor. S25 dediğimiz telefonun rezil bir kamerası var S22'den beri Samsung kamera sensörlerini değiştirmiyor. Son model diye telefon alıyorsun kamerası 4 yıl önce çıkmış telefonla aynı. Yurt dışında yerden yere vurulurken bu forumdaki Samsung fetişini anlamıyorum vallahi. Android önereceksen iPhone 16 bütçesi de varsa Honor Magic 7 Pro falan alsın S25 bakmasına gerek yok.
Fiyat farkı çokmuş ya. Ekstra 20k'ya da düz iPhone almazdım fiyat çok yüksek kaçıyor.Apple'da düz modeller parasını asla hak etmez. Aldığın özellik verdiğin para bakımından paranın karşılığını alacaksanız Pro serisi olmalı. O sebepten arkadaşınıza düz model aldırmayın. S25 gerek ekran gerek kamera gerekse performansta aynı zamanda yapay zeka özelliklerini TR dil desteği ile almasıyla tüm bunların yanında iPhone 16'dan da tam 20k daha ucuz olmasıyla en mantıklı seçenek. Sosyal medya optimizasyonları da Samsung için artık çok daha iyi optimize ediliyor.