Galaxy S26 vs Xiaomi 15T Pro

Bütçe
60000
Bu iki cihazın 512 GB modellerini alabiliyorum yurtdışındayım, toplam pakette %15-20 daha pahalı s26. arada iş gereği farklı telefonlar kullansam da ana telefonum olan 4-5 yıllık Samsung A52'yi artık değiştirmek istiyorum. Performans gerektiren bir oyun oynamıyorum ve kamerayı ihtiyaç oldukça kullanıyorum. Yani kamera öncelikli için bir tercih yapmayacağım. Normalde Galaxy veya Pixel A serilerinden bir cihaz alacaktım ama cihazların başına bir şey gelmediği sürece uzun süre kullanabiliyorum. Bu nedenle donanımı da iyi olsun istiyorum.

Alışkanlıktan dolayı One UI'da kalmayı düşünüyordum ama 15t Pro da özellikleriyle ve tasarımıyla ilgimi çekti. S26'nın yazılımı ve desteği + boyutları benim için artı. Xiaomi'nin de bataryası çok kullanışlı olabilirdi. Fakat 5-6 yıldır bir Xiaomi kullanmadım ve yazılımın son durumunu bilmiyorum. Aslında Xiaomi 17 de alternatif ama S26'nın üstüne fiyat farkı vermem gerekiyor ve benim için kesinlikle değmeyecek.

s26 genel olarak çok daha uzun ömürlü ayrıca daha iyi bir yapay zeka ve yazılım desteği sunuyor. telefon alırken sadece kağıt üzerindeki bilgilere bakarak almak tamamen hata kağıt üzerine bakarsak xiaomi çok daha önde fakat kullanım kolaylığı, uzun ömürlülük gibi şeylere önem veriyorsanız s26 daha iyi bir tercih olacaktır. bir çok insan aslında exynos kullandığı için kötülüyor fakat exy2600 şu an devrim bir işlemci. benim tercihim samsungdan yana olurdu

s26 genel olarak çok daha uzun ömürlü ayrıca daha iyi bir yapay zeka ve yazılım desteği sunuyor. telefon alırken sadece kağıt üzerindeki bilgilere bakarak almak tamamen hata kağıt üzerine bakarsak xiaomi çok daha önde fakat kullanım kolaylığı, uzun ömürlülük gibi şeylere önem veriyorsanız s26 daha iyi bir tercih olacaktır. bir çok insan aslında exynos kullandığı için kötülüyor fakat exy2600 şu an devrim bir işlemci. benim tercihim samsungdan yana olurdu

Teşekkürler. Evet katılıyorum, çıktıktan sonra 1-2 kullanıcı deneyimi ve pil testi görüp karar vermek istiyorum. Dediğim gibi kağıt üzerinde ikisinin donanımları da benim için yeterli olacaktır. Yani telefonu aldıktan sonra günlük olarak beni etkileyecek 2 şey yazılım deneyimi ve batarya. Belli bir dönem geçtikten sonra gelen/gelmeyen güncellemeler vs. İki cihaz da yazılım ve batarya bakımından ayrı ayrı riskli gibi duruyor ama S26'nın bataryası yeterli görünürse almak çok daha risksiz olacak sanırım.

Merhaba. Xiaomi 15T Pro, konuda belirttiğiniz bütçenin daha aşağısında ama bütçenizin biraz aşmasını istiyorsanız Galaxy S26'yı 256 GB depolama ile tercih edebilirsiniz. Daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız Galaxy S26 Ultra bütçenizi fazlasıyla aşıyor maalesef. Onun için de indirimleri yakalayabilirseniz o zaman alınabilir. Tabii Galaxy S26'da telefon ömrü konusunda gayet yeterli.

Son düzenleme:
Merhaba. Xiaomi 15T Pro, konuda belirttiğiniz bütçenin daha aşağısında ama bütçenizin biraz aşmasını istiyorsanız Galaxy S26'yı 256 GB depolama ile tercih edebilirsiniz ancak daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız Galaxy S26 Ultra bütçenizi fazlasıyla aşıyor maalesef. Onun için de indirimleri yakalayabilirseniz o zaman alınabilir.
Hocam ben yurtdışında yaşıyorum, telefonu 24 aylık kontratla tarifeyle birlikte alacağım. Cihazların biri 700 diğeri 900€'ya geliyor. S26 lansmana özel olduğu için hem indirimli şekilde hem de ücretsiz 512 GB yükseltmesiyle alabiliyorum, normalde bu segmente de çıkmak yoktu planımda. Bir süredir Galaxy A57'yi ve Pixel 10A'yı bekliyordum hatta. Bu nedenle ihtiyacımı da bütçemi de aşıyor Ultra..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı