Galaxy S4 vs LG G3

Bir telefon ilk çıktığında nasılsa sonradan da öyle olacak diye bir kaide yoktur. G3 ilk çıktığında yazılımsal ve donanımsal sorunlara sahipti. Isınıyordu, kasıyordu, çatlıyordu.. Ama artık öyle sıkıntıları kalmadı.. Kullananlar oldukça memnunlar.

HTC One E8 alternatif olabilir.. Ancak kasası çabuk yıpranıyor. Pili de bir gün idare ediyor normal kullanırsan.

Hocam benim eski telefonum LG G3. Sizin dediğiniz şeyler yazılımsal olarak düzeltilen arayüz hataları ve benzeri durumlardı. 2K ekran için yetersiz bir donanım var. Bunu kimse inkar edemez. Telefon gereğinden fazla ısınıyor, ısındıkça işlemcisini ve ekran parlaklığını kısıyor. Bu haliyle telefon, 500 ₺'lik telefonlar ile aynı duruma geliyor. Şarj zaten yeterli değil, bir de batarya sıcaklaştıkça siz düşünün... Yani demem o ki telefon günlük kullanımda yeterli ancak biraz zorlanınca anlayabiliyorsunuz fazla ısınma ve performans düşmesini. O yüzden ben LG G2'yi bile daha alınabilir buluyorum, biraz alt seviye olsa da sorunu yok.

Ben de LG G2 kullanıyorum ama yine de G3'ü daha başarılı buluyorum. G2'nin kameraları daha kötü, tasarımı daha kötü, sesi daha kötü, ekran daha kötü. Performansı, batarya dayanımı daha iyi evet. Ama G3 de şuan gayet performanslı. Bir takım sıkıntıları ise 5.0'dan kaynaklı. G2 bile 5.0.2 kullanıyor şuan. G3'ü direkt 5.1.1'e geçirecekler muhtemelen. Biz asıl yanlışı, telefonları oyun makinesiymiş gibi değerlendirmekle yapıyoruz. Oyun oynamak için telefon almam ben şahsen.

Hocam oyun makinesi gibi göstermek değil olay. 1500 ₺ bir cihaza veriyorsam ben onunla rahatça istediğim gibi oyun oynayabilmeliyim. Dediğim gibi G3'deki sıkıntı yazılımla giderilmez. Yazılımla sadece telefonun daha çok ısınmasının önüne geçebilmek için performansı ve ekranı kıstılar. Siz bunları yaşamamış olabilirsiniz, ancak insanı çileden çıkartan şeyler bunlar. Sonuç olarak LG G3'ün şarj, ısınma ve performans sorunları çok açık bir şekilde belli. Kötü telefon demiyorum, ancak rakiplerine göre çok büyük eksiklikleri var.

LG G3'ü eniştem ve kuzenim kullanıyor çevremde. İkisi de her sorun olduğunda ilk olarak beni arar. Hiç ısınıyor, kasıyor diye şikayet etmediler, zaten ikisine de ben G3 aldırdım, bir sorun olsa benim başımın etini yerler direkt. Eniştem 3 gün sonra yanımıza geliyor. Bir test edeyim bakalım G3, Antalya'nın sıcağında nasıl ısınacak.

Telefonun nasıl kullanıldığına bağlı, eğer sadece görüşmek için kullanıyorsa bir sorun oluşmaz. Ama biraz bakarsanız, telefonda fazla zaman geçiren herkes şikayetçi ki bu doğal bir durum. Rakipleriyle aynı donanım var telefonda ama ekran çözünürlüğü diğerlerine fazla. Durumu siz düşünün. En az bir Snapdragon 805 bulundurması lazımdı ki ekranı kaldırabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…