Galaxy S8 su geçirdi

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Arkadaşlar benim S8 telefonum ile dün havuza girdim. Daha sonra telefonu çıkartıp temiz su ile duruladım. Lakin telefon 3-4 saat içinde bozuldu. Parmak izinin bulunduğu kısımdan su girmiş belli. Telefonu daha önceden 3-4 kere yıkamıştım bir şey olmamıştı. Pirincin içinde beklettim ama fayda etmedi. Ne yapmalıyım? Servis kullanıcı hatası derse tüketici hakem heyetine mi başvurmalıyım?
Telefonun önceden serviste arka camını değiştirmiştim. Bir de fatura benim adıma değil 2. el almıştım cihazı, bu hakem heyetinde falan bir sıkıntı yaratır mı?

Son düzenleme:
Benim babamın da Note 9'u bozulmuştu. Su altı çekimi yapayım derken abartıp 3-4M civarı daldım ama basınçdan su girsi. 1 saat içerisinde de bozuldu. Eğer telefonun içine kadar su girdi ise garanti kapsamında olmuyor. Görevliler babama suyun içine soktunuz mu demiş. Babam bir şey söylemeyince ''Tamam, şimdi anlarız.'' deyip telefonun içini açmışlar. Orada su geçirirse rengi değişen metale bir şey olmadığı için garanti kapsamına girdi ve ve anakartı değiştirdiler. Bütün fotoğraflar vs. gitti ama olsun. Su geçirmeme olayını biraz farklı lanse ediyorlar. Su geçirmemeyi , telefon ıslanırsa bozulmaz olarak özelliği eklemişler. Çekim yapmak için değil. Garantiye götürün. Telefonun su altında kalma süresini, derinliğini vs. aşmadıysanız başvurabilirsiniz.

Samsung sitesinde 1.5 metre suda 30 dakikaya kadar su geçirmediğini söylemiş. Sen 3-4 saat havuzda kalmışsın, neden?

Telefonlar su altı çekim için değil, ani bir durumda telefonun (yanlışlıkla) suya düşmesi su sıçraması durumları için garanti veriliyor bence kullanıcı hatası derler.

Samsung sitesinde 1.5 metre suda 30 dakikaya kadar su geçirmediğini söylemiş. Sen 3-4 saat havuzda kalmışsın, neden?
Hayır telefon 5 dakika bile suda kalmadı. Çıkarttıktan 3-4 saat sonra.
Telefonun arkası bir kez açılınca su gerçirmeme özelliği kaybolmaktadır. Yani tamamen kullanıcı hatası geçmiş olsun.
Servisteki eleman su geçirmezliği devam ediyor dedi ama. Samsung yetkili servisinde yaptırdım.

Samsung yetkili servisine yaptırdıysan bence şansını denemelisin. Üçüncü bir kişi tarafından bir müdahale olsaydı kesinlikle bir şey yapmazlardı. Servisteki eleman su geçirmezliği devam ediyor dediyse anlatırsın durumu.

Telefonun su altında kalma süresini, derinliğini vs. aşmadıysanız başvurabilirsiniz.
1.5 metrede 30 dakika durabilir diyor. Ben 15-20 santim soktum sokmadım ve 5 dakika kadar tutmuşumdur maksimum.
Aynen öyle teyit aldım su geçirmezliği devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…