Galiba SSD'im öldü?

• Konuyu başlatan Boğaçhan Ülker
  • Başlangıç Tarihi
B

Boğaçhan Ülker

Ziyaretçi
Yaklaşık 1 senedir ASUS G75VW sistemimde Corsair Neutron 256 GB SSD SATA III kullanıyordum. Bugün laptopu açmaya çalıştığımda direk BIOS ekranına verdi. SATA config'den bakınca SSD'nin bağlı olduğu portta empty diyordu. Bende HDD yuvası mı yoksa SSD'mi bozuldu emin olmak için yerlerini değiştirdim HDD ile. Yine SSD'yi bağladığım Serial 1 portu empty görünüyordu. Bu durumda ne yapabilirim? İçinde kurtarmam gereken dosyalar var benim için büyük önem teşkil eden. Corsair garantisine Türkiye'de kim bakmakta biraz bilgilendiriseniz memnun olurum. Forumdan baya uzak kaldık şu aralar malum YGS-LYS senesi.

SSD'yi şuan halihazırda takabileceğim bir pc yok malesef. Başka bir çözüm yolu önerebilir misiniz?

Ve sıkıntı varsa SSD'de RMA isteme şansım var mı?

- - - Güncellendi - - -

Güncelleme yapalım laptop içindeki 1 TB'lik HDD'ye kuracaktım W8.1 ama boot menuyu açtığımda corsair neutron ssd diye çıktı onla boot yaptım açıldı windows. Garip şeyler oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD soketine tam oturmamış, bölmesine sabitlenmemiş olabilir mi?

Tekrar açtım altını sabitledim iyice. Boot menu'den SSD'yi seçtikten sonra 10 deneme yaptım sonuç başarılı. Sorunu başka birşeye giderken bulmuş olmamda çok iyi oldu. Ayrıca BIOS'ta tekrar gördü SSD'mi. Sorun çözüldü diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…