Game bar nasıl kapatılır?

berjandede

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba, GTA Online'da g tuşuna basınca game bar açılıyor Windows+g basmıyorun sadece g basıyorum ve maske takmam lazım soygun iptal oldu maske yüzünden. Game bar kapattım yine açılıyor. Bir de oyunda maske takma tuşunu değiştiremedim. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.

Eğer hiç kullanmam derseniz direkt Game Bar'ı ve Xbox zımbırtılarını kaldırın gitsin. Ben öyle yaptım. Windows PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki kodu girin.
Get-AppxPackage Microsoft.XboxGamingOverlay | Remove-AppxPackage

Bazı oyunları açtığınızda arkada "game overlay" gibi bir hata alma ihtimaliniz var. Bunu düzeltmek için ise Regedit'te HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\GameDVR kısmına girin, "AppCaptureEnabled" değerini eğer yoksa DWORD32 olarak ekleyin ve bu değeri 0 (sıfır) olarak ayarlayın.

Her formattan sonra bunları uygularım. Eğer çözülmezse son olarak aşağıdakini de PowerShell'e girebilirsiniz, bu da Gaming Services'i kaldırıyor.
get-appxpackage Microsoft.GamingServices | remove-AppxPackage -allusers

Arama kısmına game bar ayarları yazdıktan sonra çıkan kısımda açık kısmı kapalı yapabilirsiniz.
Tuş değiştirmek için de oyunda menüden --> settings --> key bindings ve oradan değiştirmek istediğiniz eylemi istediğiniz tuşa basıp değiştirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…