Klavyeyi yeni aldım 6 tuş Anti-Ghosting var özellikle buna dikkat ederek aldım oynadığım oyun gereği 4-5 tuşa aynı anda basmam gerekiyor alt tuşu da dahil. Ama alt tuşuna basınca 4. tuşu kabul etmiyor bu sorunu nasıl çözebilirim yazılımı filan var mı acaba bu klavyenin?
Merhaba.
Ben de Game Booster G918 Fire Storm kullanıcısıyım. Öncelikle sanıyorum GB'nin bir yazılımı mevcut değil.
Klavyenizde A-G var mı yok mu testini, bir notepad ile öğrenebilmeniz mümkün. 10 parmağınızla 10 tuşa aynı anda basın, hepsini algılamışsa, A-G var ve aktif demektir.
Ancak, sorununuz üzerine bir notepad oluşturup alt tuşuyla denediğimde, klavyem diğer hiçbir tuşu algılamadı.
Sizin sorununuz şundan kaynaklanıyor olabilir; alt tuşu özel bir tuştur. Oynadığınız oyunda alt tuşundaki atamayı başka bir tuşla işlevsellendirebilirseniz sorunun ortadan kalkacağını göreceksiniz.
İstediği kadar yazılımı olsun ne olduğu belli olmayan firmalardan ürünler alırsanız bu tip riskleri de göze almışsınız demektir. Aynı markanın farklı modeli elime geçmişti ve aynı şekilde Anti-Ghosting özelliği çalışmıyordu. Bir süre sonra da RGB aydınlatma arızası ve beraberinde switch arızası verdi. 4 kere değişim yapıp en sonunda klavyeyi kırdım. Size önerim 14 gün geçmedi ise klavyeyi iade etmeniz.Klavyeyi yeni aldım 6 tuş Anti-Ghosting var özellikle buna dikkat ederek aldım oynadığım oyun gereği 4-5 tuşa aynı anda basmam gerekiyor alt tuşu da dahil. Ama alt tuşuna basınca 4. tuşu kabul etmiyor bu sorunu nasıl çözebilirim yazılımı filan var mı acaba bu klavyenin?
İstediği kadar yazılımı olsun ne olduğu belli olmayan firmalardan ürünler alırsanız bu tip riskleri de göze almışsınız demektir. Aynı markanın farklı modeli elime geçmişti ve aynı şekilde Anti-Ghosting özelliği çalışmıyordu. Bir süre sonra da RGB aydınlatma arızası ve beraberinde Switch arızası verdi. 4 kere değişim yapıp en sonunda klavyeyi kırdım. Size önerim 14 gün geçmedi ise klavyeyi iade etmeniz.
ne olduğu belli olmayan firmalardan ürünler alırsanız bu tip riskleri de göze almışsınız demektir.
Bana ders vermeyin hocam. Game Booster markasının neredeyse çoğu ürünlerini denedim. Gamepower tarafında elle tutulur bir veya birkaç ürün var iken Game Booster tarafında böyle bir ürün yok. Membran diye Anti Ghosting olmayacak gibi bir zorunluluk yok. Son olarak Game Booster ne olduğu belli olmayan bir firmadır. İtopya sayesinde zaten piyasaya giriş yapabildi. O bütçede saçma sapan markalara para vermektense 70-80 lira civarı ekleyip mekanik olarak Galax Stealth 03, membran olarak K509 Dyaus alınabilir. En azından saçma sapan sorunlarla uğraşma ihtimalinizi büyük oranda indirgemiş olursunuz.Bu ne olduğu belli olmayan bir marka değil aslında, gamepower gibi bir f/p ürünü. Ve notepad'de A-G nasıl çalışmaz diye dönüp klavyenin özelliklerine bakmaya kalktığımda, mekanik olmayan, membran bir klavye olduğunu görüyorum G59k'nın.
Membran bir klavyede A-G olmaması sizce de normal değil mi? Konusu açılınca, A-G'den söz edilince, sandım ki bu bir mekanik klavyedir. Klavye hakkında teknik bilgilerden yoksun kalıp markaya suç atmak doğru değil. A-G istiyorsan, mekanik klavye alacaksın.
İlk ders bu.
Gamepower tarafında elle tutulur bir veya birkaç ürün var iken Game Booster tarafında böyle bir ürün yok.
Membran diye Anti Ghosting olmayacak gibi bir zorunluluk yok.
Bana ders vermeyin hocam.
Konuyu ben açmadım hocam.Konuda sözünü etmiştim. Gamebooster Fire Storm G918 kullanıyorum ve kendisi bir mekanik klavye. 1 yıl oldu neredeyse ve hiçbir kusurcuğunu görmedim. Sizin şu an sorununuz da markadan kaynaklı bir şey değil zaten. Yine sözünü ettiğim gibi, teknik bilgi eksikliğinden mağdur kalmışsınız.
Söz konusu eksiklikte burada ortaya çıkıyor. Membran ile mekanik klavye arasındaki temel fark; mekanik klavyede her tuş tek başına işlev görür, bu yüzden mekanik klavyelerde rgb aydınlatma olabilirken, membran klavyelerde rgb aydınlatma olamaz mesela. Onun yerine rainbow aydınlatma olabilir. Çünkü membran klavyelerde tuşların tek başına işlevselliği yoktur, tuşa ne kadar press uyguladığınızda algılamaya çalışır gibi bir mantığı yoktur, sadece ve sadece zeminindeki tuş algoritmasıyla çalışır. Bir tuşa basarsınız, tuş o algoritmaya iletilir ve algılanır. Bu algoritma da en fazla 2 tuşu algılayabilir. Yine Notepad'i açarsanız, A harfine basılı tutarken, S harfine basmanızla, A harfinin bir anda durup S harfinin çalışmaya başladığını göreceksiniz. Bunun üzerine bir de D harfine bastığınızda, D harfinin algılanmadığına şahit olacaksınız; çünkü bir membran klavyede A-G asla ve asla olamaz. Mekanik klavyede bu durum böyle değil; A harfine bastığınızda, S harfine basarsanız, S harfinin çalıştığını, bunun üzerine D harfine basarsanız, D harfinin, F harfine basarsanız F harfinin, sınırsız harfin bu şekilde çalıştığını, bunun da zaten A-G olduğunu göreceksiniz.
4 tuşa basıp 4'ünün de algılanmasını istiyorsanız, Mekanik klavye alacaksınız; markası sadece kullanışlı olup olmamasıyla alakalı olan bir şeydir.
Size ders vermek bizim haddimize değil; ancak ders almayacaksanız, akıl danışmayacaksanız konuyu niye açtınız, burada ne işiniz var deyip kesiyorum sözümü.
İyi günler.
Konuyu ben açmadım hocam.