Game of Thrones Prime Video'dan mı BluTV'den mi izlenir?

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Walking Dead'de Netflix ile Disney+ arasında çeviri kalitesinden bölüm sürelerine kadar fark oluyordu. Benzer bir durum bu dizide de var mı? Prime Video'da bölümler 2-3 dakika daha uzun hep. Eklenen, çıkarılan sahne. Sansürlü sahne, çeviri kalitesi gibi durumlar için hangi platform daha düzgün?

Türkçe dublaj olarak izleyecekseniz Prime Video daha iyi. Daha gerçekçi bir seslendirme var bana göre. Alt yazı olarak da keza aynı şekilde. Sansür konusunda Prime Video tercih edilebilir. Dizi HBO yapım olduğundan dolayı BluTV'de üzmeyecektir ama sansür konusunda emin değilim Prime Video'dan izledim diziyi.

Bir sahnede mesela seslendirmede bile fark var. Prime Video'yu tercih ederdim ben.
Prime'da "Senin ölüler, kamplarını taşımışlar galiba, ha?" tarzında bir seslendirme var. Alt yazı olarak "Senin ölüler kamptan ayrılmışa benziyor" olarak yazılmış.
BluTV'de bu seslendirme "Ölülerin kampını taşımışlar gibi" olarak geçmiş. Alt yazı tamamen aynı. Daha farklı ve bana göre daha samimi olmayan bir dil.

Son düzenleme:
Dizinin şu an 3. sezonuna geldim. Amazon'dan izliyorum. Çeviri vs. oldukça iyi lakin Amazon'dan izleyecekler yoğun sansürlere hazır olsun. Standart sahnelerde öyle çok sansür yok ama özellikle cinsel ilişkilerin olduğu sahnelerde karakterlerin popoları gözükmesin diye kameranın zoom yapması(Ve bu o kadar kötü ayarlanmış ki kamera açısının yanlış olduğunu çok fena hissettiriyor) veya cinsel organlara blur uygulanmasıyla karşı karşıya kalacaksanız. BluTV'de bu sahnelerde sansür yok. Yani sansürsüz isteyen BluTV kullanabilir lakin BluTV'de her bölüm 2 dakika daha kısa. Giriş veya bitiş jeneriği yoktur diye kısadır sanıyordum ama BluTV'de her ikisi de var. Yani başka bir sebepten bir şeyler kesilmiş her bölümde.

@490836, bu sansür olayı acaba baştan beri var mıydı? Ben izlediğimde sansür olduğunu hatırlamıyorum ya da körlemesine izledim bölümleri.

@490836, bu sansür olayı acaba baştan beri var mıydı? Ben izlediğimde sansür olduğunu hatırlamıyorum ya da körlemesine izledim bölümleri.
5 ay önce başka birisi izlerken de varmış. Sonradan gelmiş galiba. Adamlara da kızamıyorum. Haziran'da Boys'un 4. sezonuna sansür uyguluyorlar diye laf etmiştik. 1 ay sonra +18 bir animasyon dizisine RTÜK tarafından "çocuklar" bahane edilerek ceza kesilmişti adamlara. +18 olması vs. önemli değil, işin içinde animasyon ve para kazanma ihtimali varsa kafana göre çocuk bahanesi ile "Türk aile yapısını bozuyor" deyip ceza kesebiliyorsun. Adamların Arap ülkelerine uyguladığı otomatik sansürü Türkiye'ye de uygulaması normal geliyor artık.

Walking Dead'de Netflix ile Disney+ arasında çeviri kalitesinden bölüm sürelerine kadar fark oluyordu. Benzer bir durum bu dizide de var mı? Prime Video'da bölümler 2-3 dakika daha uzun hep. Eklenen, çıkarılan sahne. Sansürlü sahne, çeviri kalitesi gibi durumlar için hangi platform daha düzgün?

Şu anda iki monitörümden de aynı anda biri Prime Video biri BluTV üzerinden olamk üzere Game of Thrones'u izliyorum. Aynı saniyelerde başlatmama rağmen anlamadığım bir şekillde BluTV'deki görüntü bir süre sonra önden gitmeye başlıyor. Sahneler daha hızlı geçiyor. Ufak bir hızlandırma var gibi. 1 saate yayınca da 1-2 dakikalık oynamalar oluyordur. Bana Prime Video tabii ki de daha kaliteli geldi ancak bu içeriği izlemek için para veriyorsam sansür uygulayamazsın kardeşim. Zaten 8 günü kalmış Game of Thrones Prime Video'dan kaldırılıyor. Tekrar izleyecektim artık BluTV iüzerinden sansürsüz bir şekilde izlerim. O kadar para veriyorsam dizinin nimetlerinden tabii ki de faydalanacağım. DDD

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı