Başlıkta olduğu gibi böyle bir sorun yaşıyorum. Rampage'in meepo Plus km-4-1 serisini kullanıyorum. Sol çaprazdaki adama pas atmak için kombinasyon yaptığımda oyuncu duraksıyor pas atamıyor sadece sağ ok+s yapınca normal pas atıyor. Eski klavyemi taktığımda böyle bir sorun yaşamıyorum. Kullandığım klavye, mouse vs. serisi ve sistemim her şey yeni 5 günlük hepsi.
Bu durum donanımsaldır. Klavyelerde "rollover" denilen fiziksel bir limit vardır. Bu limit aynı anda kaç tuşun çalışabileceğini belirler. Ucuz klavyeler genelde 2kro olur ve bu klavyelerde 2+1 tuşa basabilirsiniz. Klavyenin yapısına göre bu tuşların hangi tuşlar olacağı değişebilir. 6 tuşa aynı anda basmayı destekleyen klavyeler de var, tüm tuşlara aynı anda basmayı destekleyen klavyeler de var. Önceki klavyenizde sorun yaşanmama sebebi buna bağlıdır.
Aşağıdaki linkten test yapabilirsiniz.
Bu durum donanımsaldır. Klavyelerde "rollover" denilen fiziksel bir limit vardır. Bu limit aynı anda kaç tuşun çalışabileceğini belirler. Ucuz klavyeler genelde 2kro olur ve bu klavyelerde 2+1 tuşa basabilirsiniz. Klavyenin yapısına göre bu tuşların hangi tuşlar olacağı değişebilir. 6 tuşa aynı anda basmayı destekleyen klavyeler de var, tüm tuşlara aynı anda basmayı destekleyen klavyeler de var. Önceki klavyenizde sorun yaşanmama sebebi buna bağlıdır.
Klavyeden harflere bastığımda sıkıntı yok fakat yön tuşlarından birini bastığımda diğer hiçbir tuşa basamıyorum, normal mi bu? Mecburen rakamlarla oynayacağım çözümü yoksa.
Önceki klavyem A101'de satılıyordu 39 liraya almıştım.
Klavyeden harflere bastığımda sıkıntı yok fakat yön tuşlarından birini bastığımda diğer hiçbir tuşa basamıyorum, normal mi bu? Mecburen rakamlarla oynayacağım çözümü yoksa.
Dediğim gibi, "Klavyenin yapısına göre bu tuşların hangi tuşlar olacağı değişebilir". Belki başka bir oyunda da önceki klavyen gerekli kombinasyonu sağlamayacaktı. Klavyenin yapısı bu şekilde olduğu için rakamlarla oynamak çözüm olabilir.