Game Pass kâr ediyor mu?

246941

Petapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
9
Yurt dışında aylık 10 dolar olan bu sistem nasıl kâr ettirebiliyor? Her ay hiçbir şey yoksa 8-9 tane oyun geliyor. Bunların maliyeti 200-250 dolar olsa bu kadar paradan nasıl vazgeçebiliyorlar? Nasıl bir hesabı var merak ettim.

Oyun firmasına belirli bir ücret verip sunuyorlardır her oyundan ücret almıyordur.

Oyun firmasına belirli bir ücret verip sunuyorlardır her oyundan ücret almıyordur.
Öyle olsun diyelim ki ama kişi başına 10 dolar çok düşük bir ücret. Bunu amorti ettiğini sanmıyorum dediğiniz biçimde.

Türkiye'de Xbox, Netflix gibi hizmetler Türk Lirası'nın değersiz konumundan kaynaklı olarak şu anda bu fiyatlar ile kâr elde edemiyorlar.

Yurt dışında ise aylık 10-15 dolar gibi fiyatlar ile milyonlarca aboneye sahip oldukları için kâr elde edebiliyorlar.

Zaten kar elde edemeyen hiçbir sistem uzun yıllar boyunca ilerleyemez.

Xbox'ın ve Netflix'in şirketler ile yapmış oldukları anlaşmaların -uzatılmadığı sürece- sınırlı bir süre için geçerli olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. ''Sınırlı süre'' kavramı ticari işlerde ciddi oranda fiyat oranını düşürebiliyor.

- Kaynak.

Benim şahsi görüşüm ilk başta kar etme amaçları yok daha sonra kar ederiz gibi bir amaçları var, zaten zam yapacaklarını söylediler game pass'e.

Şu an net kâr ettiklerini düşünmüyorum.

Servis sistemleri aylık aboneliklerle uzun vadede karı amaçlıyorlar. Microsoft'un bu sistemden zarar ettiğini asla düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…