GameGaraj 9XL 5070 Ti vs 5080

Bütçe
130000
Alacağım 2 laptop arasında 25 bin TL fark var. AMD işlemciyi ekranın küçük olması nedeniyle düşünmüyorum. Daha çok hikayeli oyunlar ve eşli çiftlik, Simulator gibi oyunlar oynamayı düşünüyorum.
25 bin TL verebilirim ama sizce 25 bin TL vermeye değer mi aradaki farka?

Ne yapacaksınız cihazla? Oyun içinse 5070 Ti fazlasıyla yeterli ama render alacaksanız veya ağır 3D tasarım programları kullanacaksanız 5080 alın.

Ne yapacaksınız cihazla? Oyun içinse 5070 Ti fazlasıyla yeterli ama render alacaksanız veya ağır 3D tasarım programları kullanacaksanız 5080 alın.
İlk mesajda da dediğim gibi sadece oyun amaçlı.

5070 ti de 64 GB RAM a gerek yok onu da 32 yapmayı düşünüyorum.

2 TB SSD 32 GB RAM yaparsam 98e düşüyor fiyatı.

Son düzenleme:
İlk mesajda da dediğim gibi sadece oyun amaçlı.

5070 Ti de 64 GB RAM'a gerek yok onu da 32 yapmayı düşünüyorum.

2 TB SSD 32 GB RAM yaparsam 98e düşüyor fiyatı.

Pardon oyun kısmını görmemişim. Dediğim gibi 5070 Ti fazlasıyla yeterli. SSD 2TB RAM 32 GB olanı alabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Aralarında %15-20 civarı bir performans farkı + 4gb Vram farkı var. Bence fiyat farkına değer.

Ortalama 2K'da 15-20 FPS oynuyor. Bazı oyunlarda 10'a bile düşüyor fark.
5070 Ti 60 FPS'e çok yakın olsaydı düşünmezdim ama 2K'da full ayarda 75-80 FPS altına düşmemiş.
Mesela listemde de yer alan The Last of Us 2. 2K'da 10 FPS var aralarında.
Yani genele bakarsam listemdeki oyunlar da göz önümde olursa 5070 Ti bana yetiyor. 2K'da çok rahat 60+ FPS alabiliyor.
Önemli olansa sıcaklık değerleri. Bunun için de stant üzerinde kullanacağım. Sırf bu yüzden klavye alıyorum.

Listenizdeki oyunları bırakın 5070 Ti zaten 2K ultrada hiçbir oyunda 60FPS'nin altına düşmüyor hocam. Oyun için fazlasıyla yeterli. Ama ben soğutma konusunda Slayer 5'e güvenmiyorum. Birkaç sene öncesine kadar Slayer 5 alıp pişman olanlar olmuştu o yüzden r9t öneriyorum.

Hocam nasıl isterseniz. 60fps üzeri vermesi benim için yeterli diyorsanız 5070 ti daha mantıklı sizin için. 5080 ve 5090 bu nesilde daha da iyisi olsun param var benim diyenler için. Geçen nesilde 4080 ve altında çok fark vardı ama bu nesilde 5070 ti da gayet güzel bir ekran kartı olmuş.

Bana göre tek eksisi 16 inç olması. 17 ya da 18 olsaydı alırdım.

Hocam şu an 5070Ti modelini kullanıyorum, 2.5 ay falan oldu alalı. Şu ana kadar hiçbir problemle karşılaşmadım, standla birlikte kullanıyorum cihazı. Zaten MSI Vector 17 kasası olduğundan soğutma konusunda da bir sıkıntı çekmedim hiç, cihaz yükte 60-70 dereceler arasında gezdi, en fazla 75 gördüm işlemci sıcaklığı olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…