GameGaraj sistem XMP sonrası aniden kapandı

Hakitraah

Femtopat
GameGaraj'dan bilgisayar aldım. RAM'im 3200 MHz, XMP ile 3000 MHz'de kullanıyordum CMOS hatası verdiği için. Sonra tekrar 1 hafta sonra bugün 3200'e çekeyim dedim. LoL maçı girdiğimde birden bire maçın ortasında PC kapandı. Bunun RAM frekansıyla olayı var mıdır? Fanları izliyorum, kapandığı an 100'de 100'e çıkmışlar ama sıcaklık 70 görmüş en fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapandığında artık fanlar sistemin elinde değildir yapay zeka kapanmıştır 12v fan yapay zeka sayesinde duruma göre 6-9-11v gibi değerlerde çalışır yapay zeka kapanınca 12v olarak %100 çalışır umarım anlatabilmişimdir. Onun dışında donanım bilgisi verebilir misin?

Hiçbir ayar yapmadan direk XMP aktifleştirince bir sorun çıkmaması lazım. Anakartın RAM frekansını desteklemesi lazım ona bak muhtemelen sorun yoktur orada, bios update et o da olmuyorsa PSU sıkıntısı olabilir.

Bios update ettim biostar 320mh var 2933 mhz diyor xmp ile 3200 çekmiştim kapanmıştı ondan once 300de hiç problem yoktu.
bakarsanız sevinirim hocam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…