İnceleme GameGaraj Slayer 5 C1 3050Ti - i5 11400H

Herkese selamlar dostlar. Bugün sizlere, elimde olan GameGaraj Slayer 5 C1 3050Ti - i5 11400H modelini inceleyeceğim. Ürün 2 yıldan daha eski, zamanında 21.000 TL civarına almıştık. Pahalı mı değil mi bilmiyorum fakat durum böyle.

Cihaz: Game Garaj Slayer 5-3050Ti C1 Notebook

İşletim sistemi: Windows 11 Pro

Kasa kalitesi:

MSI Katana GF66 ile neredeyse aynı kasaları arkadaşlar. Bu modeli de zaten MSI üretiyor. Malzeme kalitesi olarak aşırı bir şey beklemeyin, dandik değil ama kaliteli de değil. Klavye tarafı biraz ısınıyor oyunlarda. WASD kısmı hariç, ortaları vesaire alev zaten ağır oyun oynarsanız.

İşlemci:
İşlemci olarak, i5 11400H bulunmakta ve bu parça 12MB L3 önbelleğine, 4.5GHz turbo frekansa, 2.7GHz de temel frekansa sahip. 45W TDP'si var, 35W'a da düşürülebiliyor. Oyunlarda 50W'ları deviren kullanımlar gördüm, özellikle PUBG'de. Soğutmanız orta düzeyse bu işlemci size sıcaklık sorunu yaşatmaz. Aşağıya Geekbench 6 sonucunu bırakıyorum:
1750339129071.png

Ekran kartı:
Bu laptopta RTX 3050Ti Mobile GPU'su bulunmakta ve 60W TDP'ye sahip sunulmakta. Dynamic Boost gibi özelliklere sahip değil, dümdüz 60W. 75W'a çıkamamasından dolayı, eksiledim. Aşağıya, GPU-Z raporunu ve Geekbench GPU testini bırakıyorum. İşlemci ve GPU Geekbench veri tabanındaki ortalamadan yüksek çıktı gibi geldi. CPU öyle de GPU'dan emin değilim.
1750339237652.png

1750339258020.png

RAM:
Cihazda Crucial CT8G4SFRA32A 8x2 3200MHz CL22 RAM bulunuyor. Yanlış hatırlamıyorsam 32 GB RAM'e desteği var (fazla da olabilir), gelecek için iyi upgrade olabilir. Laptopta 2 slot var standart olarak.

SSD
500 GB Crucial P3'e sahip laptopumuz. Diskten genel olarak memnunum fakat DRAM bulundurmadığını okudum. DRAM bulundurmamasından dolayı, eksiledim bu kısmı da.
Okuma yazma hızları iyi fakat büyük boyutlarda yavaşlıyor disk. Sonuçlarını aşağı bırakıyorum:
1750339424544.png

8.5 TB veri yazılmasına karşın sağlığı %94 düşmüş. Biraz fazla sayılabilir fakat üreticiye göre normal olabilir. 970 EVO PLUS'ımda 20TB'i geçen veri yazmama karşılık sağlığı %98'di. Oyunda açılış hızlarında vesaire sorun yok, Windows da gayet seri açılıyor. Alındığından beri de formatlanmadı cihaz, belki ondan biraz hantal olabilir.

Batarya:
Batarya hakkında çok yorumum ve bilgim yok. Cihazın pil sağlığı %60'larda falan, tamire falan götürdüğümde pil boşalıyor kendisi. Alacaksanız yanınızda bataryası olsun. En fazla 1-2 saat ekran süresi verebiliyor.

Ekran:
Masaüstü kullanan biriyseniz bu cihazdan önce, gözünüz monitörünüzü çok arar :) Gecikme olarak çok daha fazla ve ekran olarak küçük. 15.6 inç, 1080p IPS bir panele sahibiz. Yaklaşık %53 sRGB renk gamutuna sahip diye biliyorum.

Soğutma sistemi

Çift fanla geliyor fakat turbo fan, ana fandan daha küçük. Yarısı kadar falan. Soğutmaya büyük eksi. Ek olarak yardımcı fana sadece 1 adet bakır boru uzatıyorlar, yani aşırı iş görmüyor. Bütün yük cihazın solundaki ana fanda neredeyse. Boşta veya hafif oyunlarda fan sesi rahatsız edici değil. Ağır oyunlarda fanları turboya almak isteyebilirsiniz çünkü otomatik fan ayarı yüksek devirlere odaklı değil. Otomatik fan ayarlarında 85-90'lara dayanabiliyor CPU, turbo açarsanız 75-80'lere inebilir. GPU maalesef ki ısınıyor. Turbo fanı açmazsam 79-80 dereceleri görüyor GPU'su. Turbo fan devriyle birlikte 69-70'lere iniyor. Ses biraz kulak tırmalıyor bu arada, kulaklık şart sessiz ortamlara.
1750340056093.png

Hoparlör:
Stereo hoparlöre sahibiz fakat bu hoparlörler gayet yetersiz. Bunu da eksiliyorum. Ses kalitesi aşırı yetersiz. Sessiz ortamda değilseniz işinizi görmez, FPS oyunu vesaire oynayacaksanız da tavsiye etmiyorum.

Oyun performansı:

The Forest: High Preset ayarında ortalama 100FPS alabiliyor 1080p'de.
PUBG: Rötüş, Kenar yumuşatma ayarı orta, doku düşük ve diğer ayarlar çok düşükte 70-150 FPS arası veriyor. Genelde 100-110 arası takılıyor.
Valorant: Poligon kısmında 350-400 FPS'leri gördüm. Oyun içi 180-230 FPS arası veriyor, burada biraz L3 önbelleğe takılıyoruz.

Sıcaklık olarak ağır sayılacak oyunlarda CPU ortalama 80-95 arası dolaşıyor. 95'te sabit değil, peak yapıyor arada. Genel olarak 80-90 arasında. GPU da turbo fanı açmazsanız 80'lere dayanıyor, açıksa 70 civarı.

Laptoptan FPS olarak beklentiniz neyse, ona göre değişir tatmin ediciliği. FPS oyunları ve AAA oyunlarda ultra bağımlısı değilseniz DLSS ile iş görür. FG modu kurulabiliyorsa veya FSR 3 FG varsa, daha da akıcı bir oyun deneyimi yaşarsınız. Elimden geldiğince tarafsız ve iyisiyle/kötüsüyle tanıtmaya çalıştım. İyi günler dilerim.

Dosya Ekleri

• 1750339957562.png
    1750339957562.png
    548,2 KB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Geri
Yukarı