GameGaraj Slayer R9T-5070 C1 G-Sync açmak mümkün mü?

EduaG01

Hectopat
Cihazı sipariş verdim ileriki günlerde elime ulaşacak, ama cihazın paneli G-Sync desteklemesine rağmen G-Sync özelliği yok sanırım. Bunu açmamın bir yolu olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Destekliyor ise neden açılmasın? Varsa eğer MUX veya Advanced Optimus açılıp G-SYNC kullanılabilir.

Destekliyor ise neden açılmasın? Varsa eğer MUX veya Advanced Optimus açılıp G-Sync kullanılabilir.

İncelemede isim vermemde sakınca var mı bilmiyorum, topluluk kuralları açısından emin değilim. Ama Recep Baltaş'ın incelemesinde, BIOS'ta lisans olması gerektiği ve bunun da 30 dolarlık bir ücreti olduğu söyleniyor.

Benim asıl sormak istediğim şey:
Bu lisansı aşmanın ya da ücreti ödeyerek yasal şekilde kullanmanın bir yolu var mı?
Bunu öğrenmek istiyorum.

Videoyu izlemedim, izlemem de o şahsı sevmediğim için. Cihazınız gelsin bakalım. Ayrıca sitede G-SYNC'e dair ibare bulunmuyor.

Benim de çok sevdiğim biri değil ama incelemeye maalesef ona gönderilmiş. Cihaz teslimi yapılınca tekrar yazarım.

Bildiğim kadarıyla cihazda BOE0D55 panel kullanılıyor. Chatgpt yanıtı

1. BOE0D55 Paneli Teknik Olarak G-Sync Destekli mi?
Evet. Game Garaj Slayer R9T3D-5070Ti modelindeki 16 inç BOE0D55 kodlu ekran paneli (tam modeli BOE NE160QDM-NZL) donanımsal olarak değişken yenileme hızı (Adaptive Sync) özelliğine sahip bir IPS paneldir. Bu da panelin teknik olarak NVIDIA’nın G-Sync veya AMD’nin FreeSync gibi teknolojilerini destekleyebilecek yetenekte olduğunu gösterir.

2. G-Sync’in Görünmesi İçin Üreticinin Lisans Ücreti Ödemesi Gerekir mi?
Evet, gerekmektedir. Dizüstü bilgisayarlarda dahili ekran için G-Sync desteği, harici monitörlere kıyasla farklı bir süreçten geçer ve NVIDIA’nın sertifikasyonuna/tabir-i caizse lisansına tabidir. Bu model özelinde, panel G-Sync’i desteklese bile BIOS üzerinde NVIDIA tarafından sağlanan bir G-Sync lisans anahtarının bulunması gerekir, aksi takdirde NVIDIA denetim masasında G-Sync seçeneği aktif olmaz

Game Garaj’ın bu lisansı almadığı belirtilmiş ve bu lisansın yaklaşık $30 ek maliyeti olduğu özellikle vurgulanmıştır. Kısaca, üreticinin NVIDIA’ya bu ücreti ödeyip sertifikasyonu alması halinde sürücüler G-Sync özelliğini açığa çıkarır; aksi durumda sistem G-Sync’i desteklemiyor gibi davranır.

Peki sorum şu gamegaraj bu lisansa bu ürün özelinde mi sahip değil yoksa genel olarak mı sahip değil bu ürün özelindeyse ilerde de gelme olasılığı oldukça düşük.

Peki sorum şu gamegaraj bu lisansa bu ürün özelinde mi sahip değil yoksa genel olarak mı sahip değil bu ürün özelindeyse ilerde de gelme olasılığı oldukça düşük.
Bu soruların cevabını firmanın kendisi verebilir açıkcası bir tahmin yürütemiyorum.

Nasıl bir strateji belirliyorlar, teknik olarak ne kadar zor vs bilmiyorum ama 80.000 - 90.000 TL olan cihazlara 30 dolarlık G-Sync maliyeti devede kulak kalır.

Bunu bios güncellemesi ile laptoplara kazandırmak mümkün. Belki de belli bir piyasa yaptıktan sonra iyice gaza basıp adından iyice söz ettirebilmek için sonradan bir güncelleme ile bu panele sahip cihazlarına G-Sync desteği sunabilirler kim bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…