GameGaraj Slayer r9t 5070 Ti C2 laptop oyun oynarken stabil çalışmıyor

OnurCcan

Centipat
Daha fazla  
Oyunların neredeyse hepsinde performans sorunu yaşıyorum. Bazılarında FPS düşmesi, stutter bazılarında FPS'in 150'lerde takılırken 40-50'ye düşüp 5-10 sn boyunca orada takılı kalıp kasması vb. sorunlar. Her donanıma test yaptım ancak test sonuçlarında bir sorun da göremedim (Cinebench, FurMark gibi uygulamalarla). Herhangi bir mavi ekran sorunu yok.

Model: GameGaraj Slayer r9t 5070 Ti C2.
Donanım:
5070 Ti Mobile.
9955HX işlemci.
64 GB RAM.
2 TB SSD.

Sorun yaşadığım oyunlar:
Assassin's Creed Odyssey: 130-140 FPS görürken aniden 30-40'lara düşüp 5-10 sn oralarda kalması.
Silent Hill f: FPS düşmesi.
Marvel's Spider-Man Remastered: Micro stutter
The Witcher 3: FPS düşmesi.
Cronos the New dawn: FPS düşmesi.

DDU rehberini uygulayıp en son ekran kartı sürücülerinizi yükleyin hocam. Çoğu sistem FPS droplarının kaynağı ekran kartı sürücüsü oluyor ve bu yöntemle çözülüyor.

En son sürücüler kurulu hocam zaten. Ancak DDU ile manuel değil NVIDIA App'den güncelledim.

DDU rehberini uygulayıp en son ekran kartı sürücülerinizi yükleyin hocam. Çoğu sistem FPS droplarının kaynağı ekran kartı sürücüsü oluyor ve bu yöntemle çözülüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
En son sürücüler kurulu hocam zaten. Ancak DDU ile Manuel değil NVIDIA App'den güncelledim.

Sürücü güncel olsa bile bazen sorun yaşanabiliyor, ben de çok yaşadım maalesef. Lütfen rehberi uygulayın hocam. Sorun tekrarlarsa bir eski sürümü kurun.

Oyunların neredeyse hepsinde performans sorunu yaşıyorum. Bazılarında FPS düşmesi, stutter bazılarında FPS'in 150'lerde takılırken 40-50'ye düşüp 5-10 sn boyunca orada takılı kalıp kasması vb. sorunlar. Her donanıma test yaptım ancak test sonuçlarında bir sorun da göremedim (Cinebench, FurMark gibi uygulamalarla). Herhangi bir mavi ekran sorunu yok.

Model: GameGaraj Slayer r9t 5070 Ti C2.
Donanım:
5070 Ti Mobile.
9955HX işlemci.
64 GB RAM.
2 TB SSD.

Sorun yaşadığım oyunlar:
Assassin's Creed Odyssey: 130-140 FPS görürken aniden 30-40'lara düşüp 5-10 sn oralarda kalması.
Silent Hill f: FPS düşmesi.
Marvel's Spider-Man Remastered: Micro stutter
The Witcher 3: FPS düşmesi.
Cronos the New dawn: FPS düşmesi.

Hocam oyunda kullandığınız mod ne bir de MSI Afterburner ile falan o takılmalarda ne oluyor? Watt, frekans düşmesi gibi durumlar mıdır?

Hocam oyunda kullandığınız mod ne bir de MSI Afterburner ile falan o takılmalarda ne oluyor? Watt, frekans düşmesi gibi durumlar mıdır?
Performans Modunda kullanıyorum. Afterburnerda Frametime dalgalanması dışında bir şey yok sadece 1-2 kere CPU ve GPU da Watt düşmesi gördüm drop sırasında

Sürücü güncel olsa bile bazen sorun yaşanabiliyor, ben de çok yaşadım maalesef. Lütfen rehberi uygulayın hocam. Sorun tekrarlarsa bir eski sürümü kurun.
Deneyeceğim hocam.

Performans Modunda kullanıyorum. Afterburnerda Frametime dalgalanması dışında bir şey yok sadece 1-2 kere CPU ve GPU da Watt düşmesi gördüm drop sırasında

Deneyeceğim hocam.
Olmazsa performans modu yerine Özel mod oynayın işlemciye 40-50 watt limit koyun ekran kartına koymayın. Öyle sorununuz çözülecektir diye tahmin ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı