GameGaraj Slayer r9t RTX 5070 Ti uyku modunda ısınıyor

sienleun

Decapat
Elimde şu laptop var: Game Garaj Slayer R9T-5070Ti AMD Ryzen R9-9955HX RTX5070Ti 16" QHD+ FreeDos 300Hz Oyuncu Laptop
Laptopu kullanırken Windows'tan ayarladığım şekilde 5 dakika hareketsizliğin ardından ekran kapanıyor ve aynı zamanda uyku moduna geçiyor. Uyku modunda birkaç dakika kaldıktan sonra laptopu tekrar açtığımda CPU sıcaklığının 70 dereceyi aştığını görüyorum. Açtıktan hemen sonra düzelse de bu durum kafamda soru işaretleri oluşturdu. Ayrıca normal bir şekilde kullanırken kendi kendine yine bu sıcaklıklara çıktığı oluyor. Sebebini bilen veya aynı durumu deneyimlemiş olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• cmd_aXjyuuNaaV.png
    cmd_aXjyuuNaaV.png
    33,9 KB · Görüntüleme: 32
Düşük güçte çalışmasını sağlar cihazınızın kapatınca. Kesin bir şey diyemem, farklı ihtimallerde olabilir. Siz deneyin yine de.
Şu anlık gördüğüm kadarıyla daha düşük sıcaklıklara inmiş. Nedenini anlamadığım şekilde hala uykudayken boşta olduğu zamana kıyasla daha yüksek ama eskisi kadar değil.

Şu anlık gördüğüm kadarıyla daha düşük sıcaklıklara inmiş. Nedenini anlamadığım şekilde hala uykudayken boşta olduğu zamana kıyasla daha yüksek ama eskisi kadar değil.
Sebebi uykudayken fanı çalıştırmamasıdır diye düşünüyorum. Uyku moduna almadan önce cihazı sıcak bir şekilde mi çalıştırıyorsunuz?

Sebebi uykudayken fanı çalıştırmamasıdır diye düşünüyorum. Uyku moduna almadan önce cihazı sıcak bir şekilde mi çalıştırıyorsunuz?
Hayır, arkada tarayıcı falan açık kaldığı senaryoda 55 derecelerde gezerken kendi kendine kapanıyor ekranı, açıldığında 60 derece üstünü görmüş oluyor.

Güncelleme: Hazırda beklet moduna girince direkt kapanıyormuş gibi oluyor, açmak için klavyeye dokunmak değil açma düğmesine basmam gerekli artık. Ayrıca o moda geçince direkt fanlar kapandı, hazırda beklet modunda 10 saniye bile kalmamasına rağmen açtığımda 80 dereceye yakındı. İyice karmaşık bir hal aldı bu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı