GameGaraj Slayer X5T kullanıcı deneyimi sorunları

Lazerhawk

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cihazı alalı bir hafta bile olmadı. Yaşadığım tüm sorunlar ve beğenmediğim kısımlara değineceğim.

varan 1) Sıkışan SSD vidası

Cihaz elime ulaştığı gün hevesle elimdeki M.2 NVMe SSD'mi takmaya çalıştım bazı vidalar anormal şekilde sıkışmış olsa da yine de açıldı ama SSD vidası bana mısın demedi, kaliteli tornavida setimi mahvetti. Aldığım gibi teknik servis yolu gözüktü. Neyse ki süreç hızlı ilerledi ve cihaz kısa sürede tamir edildi.

varan 2) Kontrol merkezi

Genel anlamda kullandığım en rahatsız kontrol merkezi. Özellikle fan ayarları için. Neden mi? Çünkü fan ayarı yapmak için özel profil ve işlemci ayarı yapmak lazım. Bu tek kelime ile başlı başına bir saçmalık! basit bir fan hız ayarı için işlemci ayarlama zorunluluğu tüm Tongfang cihazlarda var mı bilmiyorum ama en azından fan ayarı için harici bir menü olduğunu Monster cihazlarda gördüm, bu seride ise bu ayarı yapmak bilmeyen biri için gereksiz zor. Bir fan yönetimi için bu kadar detay ayara girilmemeli.

varan 3) MUX switch LED ışığı

Kafasına göre renk değiştiriyor, bir kullanma kılavuzu olmadığı için hangi rengin ne olduğunu anlamak imkansız. Bir yeşil yanıyor, bir mor yanıyor. Bazen mavi oluyor bazen turkuaz renge dönüyor veya beyaz yanıyor.

varan 4) Ekran problemleri

Cihaz kendi kafasına göre parlaklık kısıyor veya renk ayarlarını değiştiriyor. Hayır, HDR kapalı. Buna rağmen bunu yapıyor.

Ayrıca yine kendi kendine ekran her başlatmada gidip geliyor, oldukça can sıkıcı bir mesele.

varan 5) En ölümcül mesele: Cihaz donuyor!

Program kurulumu, ayardan başka bir ayara geçiş gibi konularda Windows yanıt vermeyi çoğu zaman kesiyor. GPU-Z-mi kurdun? Açılırken yanıt vermeyi bıraktı. Harici kartının özelliklerini mi merak ettin? Yanıt vermeyi bıraktı. Kontrol merkezini internetten mi kurdun? Beş dakika düşünüyor, acaba kursam mı kurmasam mı diye, sonra lütfedip kuruyor. Bakın, bunların hepsi sadece bir haftada yaşadığım deneyim ve cihazı aldığımdan beri ne aktivasyon ne başka bir şey yapabildim. Açık öğretim sınavlarına girmem lazım ve cihaz saçma sapan şeyler yaptığı için elimdeki Core2 Duo T6500 işlemcili HP Pavilion DV6 cihaza kaldım. Ben bilgisayar programcılığı okuyorum ben, Anadolu Üniversitesi zaten sitesi de uygulaması da Allah'a emanet, cihazı içime sinerek aldım ama aldığıma alacağıma pişman olmaya başladım.

Anladığınız üzere daha cihaza stres testi ve performans testi bile yapamadım, çünkü cihazı kullanamıyorum bile. Cihaz 12 taksitle alındığı için öyle ne yapacağımı bilmez vaziyette kalmış durumdayım.

Bende Slayer'in bu modelini alacaktım ancak bunu gördükten sonra almayacağım. Lenovo LOQ 15ARP9 işimi gayet görür. Türk markalarından gerçekten hayır gelmiyor. Excalibur G770 laptopum sürekli ısınıyor. ADB mi çalıştırdın! Laptop uçak oluyor.

Dürüstçe yazayım, LOQ serisinden uzak durun, özellikle 15ı...9 serisinden, anakart yakıyorlar.

Markacılık yapmak istemiyorum ama demek istediğim birkaç şey var;

Tongfang laptopların hepsinde fan ayarı yapmak için özel moda girilmesi gerekir. Elime iki kez tongfan laptop geçti ve ikisinde de öyleydi. Güç tuşunun yanındaki "Sürekli renk değiştiren" led laptopun hangi modaa olduğunu gösterir. Yeşil: Ofis Modu, Mavi: Oyun Modu, Mor/Pembe: Turbo Modu, Beyaz: Özel Mod. Geri kalan ekran parlaklığının kısılması ve cihazın donması olağan dışı. Etrafımda da bu laptopta sorun yaşayanlar oldu fakat çoğu serviste işini halletti.

Eksa Bilgisayarı yakından tanırım, yılların firmasıdır ve işlerinde tamamen dürüstlerdir. Başınıza gelen durumdan dolayı üzgünüm fakat servisle dediklerinizi çözeceğinize eminim.

Eksa güvenilir ben de biliyorum, zaten servisle sorunum olmadı. Sorunum cihazın kendisinin abidik gubidik davranışları. Ayrıca Tongfang kasa Monster cihazlarda fan ayarı olduğunu biliyorum. XMG cihazlarda da vardı. Nr ayaksa bu seride böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…