GameGaraj Slayer X7T-5060 alınır mı?

Yarın R9T 5060 lı versiyonunun siparişini vereceğim, bir problem yaşatmaz umarım dualarla vereceğim. Hepsiburada üzerinden mi almak daha mantıklı olur acaba yoksa gamegarajın kendi sitesinden mi bilemedim. Olurda iade etmemi gerektirecek bir problemi olur hepsiburada daha avantajlı olur belki o konuda. 2 Haftadır laptop arıyorum, aldıktan sonra gelişmelerden haberdar edeceğim.

X7T 5060 varken millet marka diye i5-13450HX'li 5050 Asus alıyorlar. Tongfang 28 yıllık bir firma GG'a 2 yıllık marka diyip alınmaz diyeni çok gördüm. İnsanlar fason markaları güvensiz sanıp anakart sorunlarıyla patlayan LOQ'ları Hall sensör sorunu kaynayan ve şuanki 5060 Victus 15'ler de de görülen Victus'ları Cayır cayır yanan Asus TUF 15'leri güvenilir falan sanıyorlar. Bu firmaların servis kalitesinin ne halde olduğunu görseler ne demek istendiğini anlarlar. İlla açık falan bulup kötü derler QHD çok kötü zannedip 5050 TUF falan alırlar uğraşmaya değmez bunlarla he deyip geçmek lazım.

Son düzenleme:
Merak ettiğim bir husus var, slayer laptoplara bakım yaptırmak istediğimizde bunu nasıl halledebiliriz ? incelediğim kadarıyla bir bakım hizmetleri bulunmamakta.

Merak ettiğim bir husus var, slayer laptoplara bakım yaptırmak istediğimizde bunu nasıl halledebiliriz ? incelediğim kadarıyla bir bakım hizmetleri bulunmamakta.
Garanti hizmetleri var onun dışında bakımı kendiniz bile yapabilirsiniz, PTM uygulandığından bakım gereksinimleri de az olacaktır.

Kasayı açıp fanları temizlemeniz yeterli. Fanlardaki kalan tozlar için elektrikli süpürgeyi fanları sabitlereyek çekebilirsiniz. Termal macun normalden çok daha uzun süre sizi götürecektir.

Garantiye yollayıp halledebilirsiniz ancak İstanbul'da olması sıkıntı kabul etmek lazım. Umarım monster gibi Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere de garanti merkezi açarlar bir an önce.

İstanbulda olduğumdan bu konuda biraz daha avantajlıyım sanırım, masaüstümde kompresör ile temizliğini sağlıyorum aynısı yapabilirim sanırım laptop içinde. Termal pad kullanılıyordu sanırım belirttiğim modelinde, termal macun kullanılıyor mu bilmiyorum bu konuyu.

Ek bir soru (konu dışı), ben masaüstümde soğutma vs. problemi olmadığından olabilecek maksimum performans ayarlarında kullanıyorum. "Nvidia panel, windows ayarları vs." Bu tip ayarları laptopa uygularsam problem akseter mi ? bu konuda özellikle güç kullanımına dikkat edeceğim.

Son düzenleme:
Faz değişimli termal ped kullanılıyor sizin modelinizde de. İkinci sorunuza gelince. Zaten bu cihazların en büyük avantajı mux switch olması(Gerçi artık bir çok laptop mux switch ile geliyor bu güzel bir şey). Yani onu kullanmayıp optimus ile devam ederseniz Nvidia'nın bir çok nimetinden mahrum kalacaksınız. Dolayısıyla ne anlamı kaldı Nvidia ekran kartlı bir laptop almanın. Bu soruyu sorma amacınızın gpu sıcaklıkları olduğunu tahmin ediyorum. 5050-60 ve 70 modellerinde 100 watt üstü anlamlı bir performans kazanmıyorsunuz. Bir de bu Render sonucu oyunlarda fps anlamında çok daha az etki edecektir. Bence 100 watt limitleyip sıcaklıklarınız 78-82 derece arasında gitsin gelsin. Sizin için daha iyi olur. x7t'lerin intel işlemcileri var ona da bir watt limiti atayabilirsiniz sizin tercihinize kalmış. Böylece turbo mod extrem kadar iyi ancak serin çalışır laptopunuz.

Son düzenleme:

Aynı satıcı fark yok hayırlı olsun.

Kardeşim bu arada bayağı tartışmanın arasında kaçırmışım bu yorumunu ama bir şey demeden edemeyeceğim. Bence 5050 bu serinin en iyi kartı düşük bütçede ama gidip 5050'ye 60k para bayılsam çıldırırdım o konuda haklısın

5070 ti diye bir kart olmasaydı kesin 5050 alır geçerdim ben. Herhangi bir bütçe sıkıntım da yok sadece bir laptop'a +100k vermek zoruma gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…