GameGaraj'da BIOSTAR A520mh 4000MHz önerildi

FlawXLess

Decapat
Daha fazla  
RAM
gskill 2.8 3600mhz cl18
İşlemci
ryzen 5 5600
Sistem alacaktım babama parcaları gösterdim gamegaraja gidecekti gösterecekti ama bilgisayar mühendisi arkadasına danısmıs o da demis anakartı BIOSTAR BIOSTAR B450M-H 3200MHz degil BIOSTAR A520mh yap 4000MHz demis. Aralarında 67TL var bende sinirlendim benden gizli niye iş yapıyorsun dedim. Sonra degistirmek icin GameGaraj'la bir konusma yaptık oradaki yetkilide psr desteginin oldugunu ve 4000MHz oldugunu ve daha yeni ekran kartları takılmasında destegi olduğunu söyledi. Bende dedim forumlarda neden sevmiyor kimse sevmiyor dedim bilgi kirliliği cok dedi. Benim icin fiyat pek fark etmiyor zaten dedi. Ben sadece tavsiyede bulundum ama dedi tabii tercih senin dedi bende dedim iyi o zaman kalsın yorumunuzu alabilir miyim?

B450 daha iyi olur hocam. A520 çok sınırlı. Yeni çıkmış olmasına aldanmayın.

B450 daha iyi olur hocam. A520 çok sınırlı. Yeni çıkmış olmasına aldanmayın.
Hocam bende şunu anlamıyorum daha iyi olur diyorsunuz ama kime göre iki anakartıda kullandınız veya araştırdınız mı sebeplerini söylersiniz daha açıklayıcı olur.

Hocam bende şunu anlamıyorum daha iyi olur diyorsunuz ama kime göre iki anakartıda kullandınız veya araştırdınız mı sebeplerini söylersiniz daha açıklayıcı olur.
Hocam B450 kullandım, A320 kullandım. A520 anakartı A320'nin güncel versiyonu.
Kısaca söylemem gerekirse birinci fark OC yapamıyor olmanız. Bu elle OC yapmanın dışında varsayılan olarak AMD anakartlarda bulunan PBO ayarını dahi yapamayacak olmanız. Yani işlemci gerek duyduğunda kendini daha yüksek hızlara çıkaramayacak demek.

Şu aşağıdaki tabloya bakalım:

Genel olarak fark OC yapılabilmesi olarak kağıt üstünde gözüküyor, en önemli farkı bu. İki düşük bütçeli anakartta (Biostar marka olanlarda) A520 4000Mhz Ram hızı desteklerken B450 olanı 3200Mhz destekliyor.
Şimdi kendim için alacak gibi düşünüyorum, bu seviyede +400Mhz Ram'in bana vereceği performans artışı neredeyse yok gibi ancak en basitinden PBO açık olduğunda işlemci Boost Frekansına çıkabildiğinde vereceği performans artışı gözle görülür olabiliyor. Bunu da OC destekleyen B450 anakart ile alabiliyoruz.

Almak istediğiniz sistem şu sanırım:

Öncelikle bu fiyat aralığında kampanyalı hazır sistem bekleyebilirsiniz. Beklemek zor iş her şeyin fiyatı artıyor. Bu nedenle yine size önerim +506 TL fark ile MSI B450M-A PRO MAX anakarta yükseltme yapmanız olacaktır. Hem Ram frekansından faydalanırsınız hem de OC (İşlemcinin kendini Boost edebilmesi) PBO ile mümkün olacaktır.
Yanlış anlamayın verilen her kuruşun önemi var tabii bir de şöyle düşünmek gerekiyor 19000 TL verilip de bazı performansta kısıtlama yapmak mantıksız olur. Çünkü +500 TL gibi bir fiyata kısıtlama olmadan erişebiliyor olunacak.

Yapısal olarak da MSI B450M-A PRO MAX ile Biostar B450MH ve Biostar A520MH arasında malzeme kalitesi gibi değerlerde fark mevcut. Biostar kötülemiyorum ama MSI orta/giriş seviyesinde daha makul olacaktır.

Youtube, forumlar gibi yerlerde hazır sistem kovalayıp daha da iyi sistemler bulabilirsiniz. En azından ekran kartını Ti yapan bir sistem denk gelebilir. RTX 4060 iyi bir performans ile çıkmadı. DLSS desteği olmasa ederi değildi ki her oyunda da yok maalesef.

Hocam ben siparişi verdim ve zaten arayıp konusmus biri olarak, yani işlemciyi kısıtlama derken nasıl bir derece kısıtlama söz konusu 3-4FPS'lik bir fark mı yok 10ve üstü mü?
tekrar konusup +500tlye degistirmeye değecek derseniz arayabilirim

Oyundan oyuna değişir. İşlemci odaklı oyunlarda, rekabetçi oyunlarda fark +10 FPS'e olur. Ben olsam +500 TL bütçenizi yormazsa arayıp değişim isteyin, pişman olmazsınız. Gönül ister ki B550 çipset alın anakart derdiniz olmasın ama özelleştirme seçeneklerine baktığımda farkı çok koymuşlar o nedenle en uygun fiyatlı MSI B450M-A PRO MAX ile değişim yapmanızı öneririm.

Yani rekabetci oyunlarda 200 üstü en üst grafiklerde FPS alabilecek bir sistem zaten monitörde 165Hz(180Hz OC) o yüzden 210 olsa bile bir şey fark etmez benim icin,sağ olun belki ileride degistiririm.

Yani rekabetci oyunlarda 200 üstü en üst grafiklerde FPS alabilecek bir sistem zaten monitörde 165Hz(180Hz OC) o yüzden 210 olsa bile bir şey fark etmez benim icin,sağ olun belki ileride degistiririm.
Alacak sizsiniz, hayırlı olsun ne diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…