GameLoop virüs sorunu

yasolingo

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu akşamdan itibaren bilgisayarım GameLoop emülatörü virüs olarak algılamaya başladı. Korkuyorum acaba bilgisayarda zararlı bir yazılım dolanıyor mu diye. Avast kullanıyorum. Virüs odasına aldı ama ne yapacağım bilmiyorum. Ne olur bir şey söyleyin çok korkuyorum.

Avastı siliyorsun gidip Kaspersky Security Cloud free yi kuruyorsun bilgisayarını taratıyorsun ve keyfine bakıyorsun. Virüs olarak algılarsa silmeni tavsiye ederim cünkü ben Kaspersky kullanıyorum ve şuana kadar hatalı algıladığına rastlamadım. Ama kesin virüs diyemem çünkü daha önce emülator kullanmadım. Emülatörler AV ler tarafından virüs olarak algılanıyor olabilir.
Çünkü Avast'ın tek işe yaradığı şey "koruma altındasınız" yazısı ile içinizi rahatlatmak. Ki MemZ virüsü Windowsu çökertirken bile korunduğunuzu söyler.

Eset kuruluydu kodları bilgisayarcıdan alıyordum. O zaman bir sıkıntı yoktu Avast yükledim yine bir sıkıntı yoktu taa ki bu akşama kadar AppMarket.exeyi Malware olarak algıladı ve bana sildirtti. Nasıl bir iştir bu anlamış değilim. En iyisi yarın bilgisayarcıya TW yardımıyla Avastı sildirtip Kaspersky yükletmek. Pek anlamam çünkü bu antivirüs işinden :)

GameLoop ve Avast sisteminizde daha önceden de bulunuyorsa ve bu akşam Avast; GameLoop'u tehdit olarak görmeye başladıysa, false positive gibi bir durum söz konusu olabilir. GameLoop'u orijinal adresinden indridiyseniz, virüs odasından dosyayı çıkartınız. Ardından da istisnalar alanına emülatörünüzün bulunduğu konumu ekleyiniz.

İstisna.png

Emülatörler virüs olarak algılanabiliyor. Ayrıca Avast kullanma. Sil. Kaspersky, Bitdefender, Malwarebytes gibi programlarla taratabilirsin. Gameloop'un güvenli olduğunu sanmıyorum ama neyse.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı